dilluns, 15 d’octubre del 2018

Ja heu tastat la xocolata de Sant Tomàs?

Es posen a la venda a través d'Internet productes de xocolata de qualitat i amb valor social elaborats al nou obrador de Sant Tomàs

Sant Tomàs ha començat a elaborar productes artesans de xocolata en el nou obrador que s’ha posat en funcionament el mes de setembre en un espai annex a la Cuina de Sant Tomàs, a Calldetenes. 


Els productes artesans  de xocolata, que posen en valor les capacitats de les persones de Sant Tomàs, es poden comprar per Internet i també estan inclosos en lots socials que l'entitat ha creat conjuntament amb altres entitats socials del país, dins del projecte “Créixer”. Es pot consultar el catàleg de productes en aquest enllaç.

El nou obrador s’ha construït per tal de tenir un espai adequat on poder tirar endavant el projecte d’elaboració de diferents productes de xocolata i pastisseria, en què hi poguessin participar persones usuàries de Sant Tomàs. Aquest projecte ha de permetre millorar les competències de les persones que elaboren els productes, i alhora pot generar recursos econòmics per l’entitat.



El xocolater Jordi Ortiz porta la direcció tècnica de l’obrador. Amb l’ajuda de monitors, les persones usuàries fan diferents productes únics, de qualitat i amb valor social: rajoles de xocolata, torró, bombons, magdalenes... De xocolata se’n fan rajoles de diferents tipus: xocolata negra, amb llet, blanca, de diferents orígens del cacau, de diferent percentatge de cacau... Cal destacar que la imatge gràfica d’aquests productes l’ha fet Autèntic.cat, el servei de disseny gràfic i il·lustració de Sant Tomàs.




 
Sant Tomàs sempre ha apostat per fer activitats d’elaboració d’aliments. Des de fa temps, les persones usuàries del Centre Ocupacional fan les magdalenes de Sant Tomàs, que després van a vendre en les paradetes setmanals a la Universitat de Vic i a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. A més, fa 3 anys es va iniciar una col·laboració amb el xocolater de Taradell. Pels volts de Nadal, persones usuàries de Sant Tomàs participen a l’obrador de Taradell en l’elaboració del Torró de Sant Tomàs, que després s’inclou als lots de Nadal de l’entitat.


Les obres de l’obrador han durat tres mesos i la construcció i equipament ha estat possible gràcies a diferents donatius rebuts de particulars i entitats, entre ells el donatiu d'El 9 Nou de la recaptació del concert Cantem amb Sant Tomàs, celebrat el març de 2018 a l'Atlàntida de Vic amb motiu dels 40 anys del bisetmanari.