dimecres, 3 d’octubre del 2018

El projecte "Envelliment saludable", d'Alba Monteagudo, guanya el VI Premi Toni Manchón

Diumenge passat es va fer el lliurament de la sisena edició del Premi Toni Manchón, destinat a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, en el marc de La Xarxa de Sant Tomàs, acte que va tenir lloc a la sala polivalent del Centre Ocupacional de Calldetenes, amb la participació de més de 180 persones.


El projecte guanyador va ser "Envelliment saludable", de la professional del Centre Ocupacional de Calldetenes Alba Monteagudo. La guanyadora va rebre de mans de M.Àngels Manchón el xec pel valor de 1.500 € per desenvolupar el projecte, i el president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, li va lliurar un val regal per una cistella ecològica de La Tavella.

El projecte d’Alba Monteagudo se centra en atendre les necessitats de suport de les persones en etapa d’envelliment amb la intenció de frenar el deteriorament cognitiu i que així puguin gaudir d’aquesta etapa de la vida de la manera més saludable possible.

Al Centre Ocupacional així com en altres serveis de Sant Tomàs van augmentant les persones grans que s’atenen. L’entitat ja té 50 anys i molta gent que va entrar als serveis de jove s’està fent gran. Des del Centre Ocupacional s’ha intentat donar resposta a les necessitats de les persones que van envellint, amb activitats ajustades a les seves necessitats i, en la mesura del possible, també s’han adaptat els espais. S’han promogut activitats d’estimulació cognitiva, com per exemple l’activitat de memòria i relats de vida.

Monteagudo proposa renovar el material del centre per adaptar-lo a les noves necessitats que han anat sorgint i així poder potenciar al màxim les habilitats cognitives de totes les persones, tenint amb compte les necessitats específiques de cadascú.


La directora de l'Àrea laboral de les persones, Tina Gonzàlez, va explicar que el projecte guanyador va ser escollit amb els vots dels treballadors de Sant Tomàs entre els tres projectes finalistes seleccionats pel jurat. En reconeixement, les tres finalistes, l'Alba, la Laia Gurt, del Centre Ocupacional de Calldetenes, i l'Eva Roca, del Centre Riudeperes, van rebre un obsequi de Mà a mà i una rajola de xocolata de Sant Tomàs.


En l'acte, les professionals guanyadores de l'edició anterior del premi Toni Manchón, Marta Prat i Anna Parramon, del CDIAP Tris Tras, van intervenir per explicar el que han pogut fer amb la dotació econòmica del guardó per implementar el seu projecte "Aula de joc multisensorial".


El Premi Toni Manchón va néixer per la iniciativa d’una família de l’entitat que va perdre fa uns anys el seu fill i germà, l’Antonio. La voluntat de la família és que el premi contribueixi a beneficiar els usuaris, millorant, una mica més, la seva qualitat de vida. Enguany ha arribat a la sisena edició.