dilluns, 1 d’octubre del 2018

Més de 180 persones a la Xarxa de Sant Tomàs

El projecte "Envelliment saludable", d'Alba Monteagudo, guanya el VI Premi Toni Manchón

Ahir diumenge al matí es va celebrar la primera edició de la Xarxa de Sant Tomàs, l'espai de trobada de famílies, persones i professionals de l'entitat per compartir projectes i experiències, amb la participació de més de 180 persones. 



La trobada va començar amb unes portes obertes de 10 a 11 del matí al monestir de Sant Tomàs de Riudeperes per mostrar el resultat de les obres de restauració de l'edifici històric. Les persones assistents van comptar amb la visita guiada a càrrec de dos treballadors de l'entitat, en Xevi Medina i la Núria Jutglar, que van oferir, respectivament, la visió històrica del conjunt monumental i l'experiència de les persones de Sant Tomàs que hi van treballar o hi van ser ateses. 





A partir de les 11.30 hores va començar l'acte a la sala polivalent del Centre Ocupacional de Calldetenes, amb la benvinguda del president de Sant Tomàs, Antoni Ramírez.

Tot seguit es va fer el lliurament de la sisena edició del Premi Toni Manchón, destinat a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Tina Gonzàlez, directora de l'Àrea laboral de les persones de Sant Tomàs, va donar a conèixer el projecte guanyador, escollit amb els vots dels treballadors de Sant Tomàs entre els tres projectes finalistes proposats pel jurat: "Envelliment saludable", de la professional del Centre Ocupacional de Calldetenes Alba Monteagudo. 


   
    
     
La guanyadora va rebre de mans de M.Àngels Manchón el xec pel valor de 1.500 € per desenvolupar el projecte, i el president de Sant Tomàs li va lliurar un val regal per una cistella ecològica de La Tavella. L'Alba i les altres finalistes, Laia Gurt i Eva Roca, també van rebre un obsequi de Mà a mà i una rajola de xocolata de Sant Tomàs. 

En l'acte les professionals guanyadores de l'edició anterior del premi, Marta Prat i Anna Parramon, del CDIAP Tris Tras, van fer una intervenció per explicar el que han pogut dur a terme del seu projecte "Aula de joc multisensorial", gràcies a la dotació econòmica del guardó.



En el segon bloc de l'acte, Marta Paxau, responsable del Servei d’Atenció a les Famílies i Demandes (SAFD) de Sant Tomàs, va fer la introducció del programa "T'acompanyem", que van presentar les 11 famílies que l'impulsen. Són famílies de persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament (pares, mares, germans...), que s'ofereixen de forma voluntària per fer suport puntual a d'altres famílies que desitgin compartir la seva experiència amb una persona que hagi viscut una situació similar. Els familiars van explicar com s'organitzen, d'on va sorgir la idea de fer un grup de suport, com s'hi pot contactar, etc. El programa "T'acompanyem" està coordinat pel SAFD i compta amb el suport tècnic de professionals de la comissió d’atenció a les famílies de Sant Tomàs.




En acabar, el director general de Sant Tomàs, Ricard Aceves, va presentar als assistents el projecte de l'Obrador de Xocolata de Sant Tomàs i el director tècnic, el xocolater Jordi Ortiz. Es va projectar un vídeo que explica els productes que s'elaboren a l'obrador. Aquest projecte ha comptat amb finançament provinent de diferents donatius, el més important rebut de mans del periòdic El 9 Nou, per l'import recaptat al concert "Cantem amb Sant Tomàs".



En acabar, el president de Sant Tomàs va agrair l'assistència a tothom i als professionals i persones els va agrair la col·laboració per dur a terme La Xarxa de Sant Tomàs. 

L'acte va acabar amb un aperitiu servit per la Cuina de Sant Tomàs, que va incloure un tastet de productes de l'Obrador de Xocolata de Sant Tomàs, amb xocolata, torró i bombons. Tothom que ho vulgui pot comprar aquests productes des d'aquesta pàgina web. A més, també s'inclouran en els lots socials que Sant Tomàs farà juntament amb altres entitats socials d'arreu del país dins del projecte "Créixer".