dimarts, 2 d’octubre del 2018

Sant Tomàs aconsegueix arribar a la xifra de 100 insercions laborals

El centre de formació i inserció laboral de Sant Tomàs, Eina, ha arribat a la xifra de les 100 persones treballant en diferents empreses de la comarca, aconseguides al llarg dels 26 anys d’història que té aquest servei. 

La incorporació que ha fet les 100 és la Judit Muntal, que té 18 anys i va començar la seva formació laboral a Eina el 2016. Durant aquest temps ha participat en dos cursos de Formació Laboral bàsica, en els quals ha après conceptes bàsics del món laboral i ha pogut tenir experiència en diferents sectors per tal de valorar quin d’ells s’ajustava més al seu perfil. A més a més ho ha combinat amb diferents períodes de pràctiques en empreses de la comarca. 


Judit Muntal treballant a Confeccions Mado, inserció número 100

El maig passat la Judit va començar un nou període de pràctiques a l’empresa Confeccions Mado, de Vic, especialitzada en el tèxtil d’hostaleria. En aquestes pràctiques, la Judit va poder aprendre diferents tasques dins del procés d’acabats del diferents productes com poden ser gorros, davantals, etc. La valoració de les pràctiques va ser molt positiva ja que la Judit va mostrar molta facilitat pels aprenentatges i bona responsabilitat, i per aquest motiu l’empresa li va fer un contracte d’un any. La seva tutora d’Eina, la Ivana Vilademunt, vetlla perquè s’adapti bé a la feina i la inserció sigui un èxit. 

El primer treballador que Eina va començar a fer-ne el seguiment va ser l’Enric Campdelacreu, de 46 anys, que treballa des de l’any 1992 al Bon Preu, sempre en els magatzems fent tasques de neteja i manteniment d’espais. Amb tants anys a la feina, l’Enric s’ha hagut d’anar adaptant als canvis d’ubicació i d’organització de les tasques, i se n’ha sortit bé. L’Enric forma part d’un equip i és molt valorat per la resta de companys.

Actualment, des d’Eina es continua fent un seguiment puntual ajustat a les necessitats tant laborals com personals de les persones inserides a les empreses.

Els alumnes dels diferents cursos d’Eina han volgut celebrar la inserció 100 amb aquestes fotos!