dimarts, 28 de febrer del 2017

Blue i Pikachu les noves gallines del Centre Riudeperes

Després d’uns mesos de feina, s’ha acabat la construcció del galliner a l’espai de l’hort del Centre Riudeperes de l’entitat. I s’ha pogut donar la benvinguda a la Blue i la Pikachu, dues gallines que ja viuen al galliner des de fa un parell de dies.


Aquest projecte s'ha desenvolupat gràcies a la col·laboració entre el Centre Ocupacional de Calldetenes i el Centre Riudeperes. Ambdós serveis porten a terme des de fa anys diverses activitats d’horticultura i jardineria, emmarcades a l’àrea mediambiental. L’objectiu principal d’aquestes activitats és que les persones amb discapacitat intel·lectual que hi participen facin una tasca a l’aire lliure i millorin les seves capacitats individuals, alhora que prenguin consciència sobre la protecció i la cura del medi ambient.

Amb la construcció del galliner es pretén fer un pas més, ja que, a més de les tasques pròpies de l’hort, es tindrà cura dels animals, s’aprofitaran les hortalisses sobrants per donar-les a les gallines i fer-ne compost, s’adobarà la terra amb la gallinassa i es completarà el cicle productiu de la zona.


El galliner, però, té un al·licient afegit, i és que es tracta d’una activitat compartida entre dos serveis de l’entitat. Així, la cura de les gallines és també un punt de trobada entre companys i és una bona eina per a treballar les relacions interpersonals i la comunicació. 


De moment, les dues gallines ja s’estan adaptant a les noves instal·lacions i picotegen el pa sec i les restes de fruita i verdura que les persones ateses els van portant. Des de l’entitat estem molt il·lusionats amb aquest nou projecte. Us anirem informant!