dijous, 12 de març del 2020

Sant Tomàs activa mesures de prevenció pel coronavirus

Sant Tomàs, davant la situació provocada pel coronavirus (COVID-19) i seguint les directrius marcades per la Generalitat de Catalunya, ha activat des de dimarts un seguit de mesures de prevenció per preservar la salut de les persones ateses, així com de tots els treballadors i treballadores.

Les mesures de prevenció preses pel que fa als serveis residencials han estat la restricció d’accessos i visites per part de les persones que puguin presentar algun dels símptomes del coronavirus, així com s’ha recomanat a familiars i tutors que les persones del centre de dia que formen part dels grups de risc per infecció del coronavirus, persones d’edat avançada o bé persones amb malalties cròniques tals com: cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes d'immunitat, evitin en la mesura del possible anar al centre.


Pel que fa a les activitats de lleure i esport, s’han anul·lat totes les competicions esportives, activitats de lleure, extraescolars i entrenaments esportius fins a nou avís.

Pel que fa a l'escola l'Estel, fins ara s'havia aconsellat que els alumnes dels grups de risc no hi acudissin, però a partir de demà, seguint les directrius del departament d'Educació, es tancarà fins a nou avís.

El centre de formació i inserció laboral Eina també suspèn les classes a partir de dilluns i fins a nou avís.

El Centre Cívic de Santa Anna de Vic, cogestionat per la nostra entitat, està tancat al públic des d'avui, seguint les directrius de l'Ajuntament de Vic.

Internament, s’han extremat les mesures d'higiene, instal·lant dispensadors de gel hidroalcohòlic a les entrades de tots els centres, i s’han marcat un seguit de pautes a seguir com ara no assistir al lloc de treball en cas de presentar algun dels símptomes, rentar-se sovint les mans, evitar salutacions personals com ara donar la mà o fer petons, evitar reunions tant internes com externes de més de 10 persones i evitar sortides, activitats o viatges en grup.

A més, s’ha suspès l’assistència a congressos, jornades i cursos de tots els professionals sanitaris i auxiliars.També s'han posposat les pràctiques i els cursos del Programa Incorpora.

Per altra banda, s'ha informat a tot el personal de les mesures a adoptar marcades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.


En funció de com evolucioni la situació s'aniran prenent totes les mesures necessàries, de les quals se n'informarà oportunament.