divendres, 20 de març del 2020

Detectats quatre casos de coronavirus a Sant Tomàs

La situació a la nostra entitat ha canviat i malauradament hem tingut els primers casos de COVID-19.

Un alumne de l’Estel i tres persones residents a les llars i ateses al Centre Ocupacional i al Centre Cívic de Santa Anna han estat diagnosticades amb coronavirus.

Aquestes persones es troben confinades i des de cadascun dels serveis estem contactant amb tothom que hi ha estat en contacte els darrers dies, i amb les seves famílies, per tal que per precaució prenguin mesures de confinament domiciliari.

L’alumne de l’Estel forma part dels grups de risc i per això es troba ingressat, però la seva situació té una bona evolució respecte el moment en què va manifestar símptomes.

En el cas de les persones residents a les llars, la seva situació és lleu i en aquests moments es troben confinades a la seva llar, sense contacte amb les altres persones residents, que es troben bé de salut però que també s'han confinat per precaució. Es fa un seguiment de l'estat de salut de les tres persones contagiades des del seu CAP de referència i s’han extremat les mesures de protecció pels i les professionals que les atenen, amb equips de protecció individuals complets.

Des de l'entitat hem fet una crida a professionals dels diferents serveis que puguin prestar el seu servei a les llars, ja que ens trobarem que tindrem professionals confinats. Estenem aquesta crida a totes les persones professionals d'atenció directa que es vulguin unir al nostre equip de treball en aquest moment tan crític.

A més, també fem una crida a tothom que pugui proporcionar-nos material de protecció com mascaretes, guants, monos de cos sencer, etc. ja que de moment en tenim però en uns dies ens podem trobar amb problemes per poder aconseguir-ne, ja que hi ha una demanda molt gran.

Des del “Gabinet de Crisi COVID-19” de Sant Tomàs es va fent un seguiment permanent de la situació. Confiem que els casos que actualment tenim a la nostra entitat i els que puguem tenir siguin tots lleus i que tothom es recuperi satisfactòriament