dimarts, 3 de novembre del 2020

Trobada online amb alumnes de l'escola Sant Miquel de Vic

Un any més, els alumnes de l’escola Sant Miquel de Vic han comptat amb Sant Tomàs per poder portar a terme el projecte de sensibilització.

Aquest any no han pogut venir a visitar-nos al Centre Ocupacional a causa de la situació causada per la pandèmia de la COVID-19, però les noves tecnologies han facilitat poder fer una trobada online.

A través d’una videoconferència, s’ha fet una xerrada als alumnes, que s’ha dividit en dues parts: en la primera part s’han explicat els diferents serveis de l’entitat i el treball que s’hi porta a terme,


i en una segona part s'ha explicat el funcionament del centre. D'una banda, una educadora amb el seu grup ha explicat totes les activitats de l’àrea laboral que es porten a terme al CO (no només les feines que es fan per empreses externes sinó també els productes d’artesania social Mà a mà i la tasca de disseny d’Autèntic.cat), i a continuació una segona educadora també amb el seu grup ha explicat totes les activitats que es fan d’ajustament personal, sobretot les activitats a l’exterior com per exemple la jardineria o la cura de les gallines.

En acabar la xerrada, els alumnes han pogut preguntar dubtes que els han anat sorgint. Després de la xerrada, les mestres n'han fet una bona valoració, i els alumnes han entès que les persones amb discapacitat intel·lectual, amb els suports adequats que cada servei dona en funció de les capacitats de cadascú i de les tasques a realitzar, poden arribar a fer moltes coses per elles mateixes.