dijous, 10 de setembre del 2020

Visita a Sant Tomàs de la delegada del Govern i del president del Consell Comarcal

La delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, acompanyat del vicepresident i responsable dels serveis a les persones, Pere Medina, van visitar Sant Tomàs dimarts passat. En concret, van poder conèixer de primera mà l’evolució de les obres d’una nova llar residència de 12 places i un centre de dia d’atenció especialitzada de 8 places que s’estan fent al segon pis de les instal·lacions del Centre Ocupacional de Calldetenes.

Per part de Sant Tomàs els van rebre el president, Toni Ramírez, el director general, Ricard Aceves, i el director dels serveis residencials i d’habitatge, Abel Fontanet. El president de Sant Tomàs va demanar a la delegada del Govern que vetlli perquè malgrat la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19 es mantingui el calendari previst d’obertura d’aquest nou equipament, previst per la tardor d’enguany, i es concertin el total de places previstes.

Aquest equipament vol fer front a la gran llista d’espera que hi ha per aquests serveis, que actualment és de més de setanta persones. En concret, la nova llar residència està destinada a persones grans ateses al Centre Ocupacional de Calldetenes i que viuen en alguna de les llars residència que té Sant Tomàs a Vic o a Manlleu. D’aquesta manera, podran estalviar-se desplaçaments i tenir més qualitat de vida. I al seu torn deixarien vacants places de llar residència a les ciutats que podrien ocupar persones més joves actualment en llista d’espera. El centre de dia d’atenció especialitzada complementarà l’existent al Centre Riudeperes, que ofereix atenció a 6 persones.