dimecres, 9 de setembre del 2020

Primer premi del Balcó de les Arts per Gerard Pujol, del Centre Ocupacional

Gerard Pujol, del Centre Ocupacional Sant Tomàs de Calldetenes, ha guanyat el primer premi del concurs de pintura El Balcó de les Arts amb l’obra “Bona nit”. Aquest certamen l’organitza la Fundació Setba, entitat que treballa per potenciar el valor social de la cultura. 

El lliurament de premis es va fer dilluns passat, 7 de setembre, en un acte al CosmoCaixa de Barcelona. A més del guanyador també hi va assistir el seu company del Centre Ocupacional Sergi Ibàñez, que ha quedat classificat com a primer dels 20 finalistes del certamen amb l’obra “Primavera”, i a tots dos els va acompanyar la monitora del Centre Ocupacional Anna Freixas. Cal dir que en Sergi ja havia quedat finalista en l’edició del 2018.

Foto. Carles Rodríguez 
Foto. Sant Tomàs

En Gerard rebrà diferents obsequis pel seu primer premi, com ara un taller o workshop que podrà fer a l’estudi de disseny La Casa de Carlota, material de belles arts gentilesa d’Art Mir i dues entrades al Museu del Futbol Club Barcelona (tot i que en Gerard és “periquito”). A més, la Fundació Setba donarà 4.000€ a Sant Tomàs, l’entitat on és atès l’artista vencedor. 

Foto. Carles Rodríguez

Tant en Gerard com en Sergi, tots dos molt aficionats a la pintura i a l’expressió artística, es van mostrar molt contents pel reconeixement obtingut. Les seves obres, juntament amb les altres 10 més ben valorades pel jurat, formaran part del calendari solidari que la Fundació Setba edita cada any amb les millors creacions premiades al certamen, els beneficis de la venda del qual es destinen a les entitats dels participants. 

Aquest any, des del Centre Ocupacional es van presentar 5 obres al concurs, 2 d’elles de persones d’Autèntic, l’estudi d’art i disseny de Sant Tomàs, i 3 de persones del grup d’expressió artística.

El Balcó de les Arts, que enguany celebra els deu anys, és un certamen de pintura i de disseny per a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, que té per objectiu potenciar-ne les capacitats artístiques i incentivar-les a treballar en el terreny de les arts plàstiques.

Moltes felicitats als artistes!
   
"Bona nit", de Gerard Pujol

"Primavera", de Sergi Ibáñez