dilluns, 14 de setembre del 2020

Sant Tomàs, seleccionada com a bona pràctica durant el confinament en un cicle sobre drets i innovació

Sant Tomàs va participar dijous passat en la segona sessió del cicle virtual "Drets i innovació en els serveis a les persones en temps de crisi. Compartim aprenentatges i bones pràctiques en l'àmbit social i sanitari", organitzat per DIXIT Marià Casadevall Girona Centre de Documentació de Serveis Socials, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Campus Arnau d’Escala.

Aquest cicle és una iniciativa per capitalitzar el coneixement i els aprenentatges obtinguts amb la utilització innovadora dels recursos i eines per part de les organitzacions, en concret en relació a accions satisfactòries i experiències emergents positives que s'hagin dut a terme arran de la situació d'emergència i la crisi social i sanitària provocada per la COVID-19. La bona pràctica de Sant Tomàs va ser una de les seleccionades entre les desenes que es van presentar d'entitats d'arreu del territori. 

En concret, en la sessió dedicada al dret a la informació que es va fer dijous passat, Marta Paxau, treballadora social i coordinadora del Servei d'Atenció a les Famílies i Demandes (SAFD) de Sant Tomàs va ser convidada a presentar la bona pràctica de l'entitat en relació a la informació facilitada a les famílies de l'entitat durant el confinament. Entre d'altres, va explicar com es va fer arribar la informació a les famílies de les persones ateses via llistes de difusió de whatsapp, notícies al blog o des de l'apartat "Especial confinament" al web de l'entitat, i altres iniciatives que es van fer per oferir suport com ara el programa de televisió "Dimarts actius amb Sant Tomàs", el programa "Compartim!" o el projecte "Caminem junts", entre d'altres. 

La sessió va ser dinamitzada per Jordi Serrat, doctor en Periodisme i Ciències de la Comunicació, docent a la Universitat de Vic. Hi van intervenir també professionals de l'Institut Guttman, la Fundació Ser.Gi de Lloret de Mar o la Residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú.