divendres, 11 d’octubre del 2019

Una seixantena de persones a la xerrada sobre tutela i capacitats

Una seixantena de persones va participar en la xerrada “Tutela i capacitats. La protecció legal a la persona amb una discapacitat intel·lectual”, que es va fer el 10 d'octubre a la sala polivalent del Centre Ocupacional Sant Tomàs de Calldetenes.

El president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, va donar la benvinguda a les persones assistents i va presentar la xerrada adreçada a les famílies, organitzada des de Sant Tomàs amb el suport de Dincat, dins del Programa Taller de Famílies. Tot seguit, Marta Paxau, responsable del Servei d'Atenció a les Famílies i Demandes (SAFD) va presentar el ponent, l'advocat i expert en temes de tutela Genís Boadella.

En la seva intervenció, Boadella va explicar als assistents les opcions legals que existeixen en l’ordenament jurídic vigent per protegir i donar suport a la persona amb una discapacitat intel·lectual o del desenvolupament. L'advocat va explicar què suposa modificar la capacitat d’una persona, quines figures de suport i protecció existeixen i també va abordar temes de patrimoni i testament. El torn de preguntes va ser molt participatiu, amb diferents qüestions per aclarir conceptes i per ampliar informació.

En acabar, es va fer la presentació als assistents de la Fundació Tutelar l'Esguard, amb seu a Vic, una entitat impulsada des de Sant Tomàs, conjuntament amb altres entitats, per oferir serveis de tutela i altres figures de protecció a les persones d'Osona i del Vallès Oriental. La Roser Masgrau va donar-se a conèixer i es va posar a disposició dels assistents.