dijous, 3 d’octubre del 2019

Els autogestors de Sant Tomàs presenten un vídeo

Els 2 grups d’autogestors de Sant Tomàs han fet un vídeo de presentació, titulat "Perseguint l'autodeterminació", que van estrenar diumenge passat en el marc de la Xarxa de Sant Tomàs. L’han fet ells mateixos, amb suport, i el resultat és espectacular! Us convidem a mirar-lo, ja disponible al nostre canal de Youtube! Ja veureu com n'és, de divertit!



A Sant Tomàs actualment hi ha 2 grups d’autogestors: “Oasis” i “Protagonistes”. Estan formats per persones amb discapacitat intel·lectual en edat adulta, de diferents municipis de la comarca d’Osona, i tots ells estan vinculats a algun servei de l’entitat.


Els grups d’autogestors pretenen ser un espai d’apoderament, autonomia, autoregulació i autorealització per assolir una conducta autodeterminada. Les persones amb discapacitat intel·lectual que hi participen com a mostra d’una col·lectivitat amb diferents intensitats de suport comparteixen un espai i l’acompanyament d’una persona de suport per optimitzar les competències personals, tenint presents les oportunitats que ofereix l’entorn. 

Fan trobades quinzenals d’una hora i mitja, per compartir inquietuds, parlar sobre temes que els interessen o que els preocupen, i en les sessions aprenen habilitats bàsiques d’autogestió i de participació, es poden dotar d'eines per prendre decisions i triar què fer per millorar la seva qualitat de vida. 


Segons expliquen ells mateixos, “ens reunim, parlem, conversem i compartim els nostres interessos i opinions. D’aquesta manera ens ajudem els uns als altres i sentim que formem part d’un grup. Formar part d’aquest grup fa que puguem parlar i decidir més per nosaltres mateixos”.

Els autogestors volen esdevenir més autònoms i protagonistes de la seva vida, contribuir a canviar algunes coses del món en què vivim i ajudar a les persones a generar inclusió a la societat.