dijous, 31 d’octubre del 2019

Arriba un nou grup de voluntaris europeus a Sant Tomàs

Sant Tomàs acull, per tercer any consecutiu, un grup de voluntaris europeus format per 8 persones, que farà una estada de 10 mesos a l'entitat. Enguany aquesta iniciativa està emmarcada en el programa cofinançat per la Unió Europea “Cos Europeu de Solidaritat”, per a donar l’oportunitat a joves europeus de viure una experiència en un altre país.


5 dels 8 voluntaris ja han arribat a Catalunya aquesta setmana i la resta està previst que arribin les properes setmanes. El primer que han fet ha estat prendre contacte amb els diferents serveis de Sant Tomàs on faran el voluntariat, amb diferents visites i reunions. Els voluntaris faran suport a l’escola l’Estel, al Centre Ocupacional (a Calldetenes i a Manlleu), al Centre Cívic Santa Anna al Centre Riudeperes, on ajudaran a la realització de les diferents activitats que es portin a terme per part del serveis. A més a més, cadascun d’ells farà un cop de mà en alguna de les activitats de lleure i esport del Club CAR.

Aquest matí s’ha fet a les oficines de Sant Tomàs l’acte de benvinguda al grup de voluntaris, en què hi ha participat el president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, el director general, Ricard Aceves, la directora de l’Àrea laboral de les persones, Tina Gonzàlez, i el responsable del servei de voluntariat de Sant Tomàs, Marc Orriols. Després d'una reunió, els voluntaris han fet un recorregut per conèixer les instal·lacions de les oficines centrals.




Els vuit voluntaris procedeixen de diferents països: Albània, Alemanya, Azerbaijan, Bòsnia, Estònia, França, Grècia i Rússia, i tenen edats entre els 21 i els 28 anys. Tenen formació en àrees diferents com la pedagogia, la teràpia ocupacional o l'economia, i comparteixen la sensibilitat cap als temes socials, i en concret cap a la discapacitat intel·lectual. Els voluntaris veuen la seva estada a Sant Tomàs com una oportunitat per agafar experiència en el sector social, a banda d'un repte per créixer personalment i professionalment.

La iniciativa “Cos Europeu de Solidaritat” té per objectiu crear oportunitats per a què els joves treballin de voluntaris o col·laborin en projectes –en els seus propis països o a l’estranger- que beneficiïn a comunitats i ciutadans de tot Europa.