dimecres, 24 de juliol del 2019

Tac Osona gestiona el Punt d’informació i el servei de bar a l’àrea d’esplai del pantà de Sau

És el primer punt d’informació de tota la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona gestionat per una entitat social

Tac Osona, l’empresa social de Sant Tomàs, ha aconseguit la concessió administrativa per part del Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona de la gestió, durant quatre anys, del punt d'informació i del servei de bar de l'equipament de l'àrea d'esplai del pantà de Sau, al terme municipal de Vilanova de Sau.

Aquest equipament està integrat dins la xarxa de punts d’informació del parc de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, de la Diputació de Barcelona, i és el primer de tota la Xarxa de Parcs de la Diputació gestionat per una entitat social.


Personal tècnic de Tac Osona va arranjar fa unes setmanes els espais del voltant de l’equipament del pantà de Sau, així com l’aparcament. Una persona de Tac Osona regenta el local, que ofereix acollida al visitant i li proporciona diferents serveis en un entorn natural molt bonic i força concorregut: servei de bar, lavabos, aparcament i àrea de lleure amb zona de barbacoes i àrea de pícnic amb taules i bancs i, a més, punt d’informació dedicat a la divulgació del patrimoni natural i cultural de l’Espai Natural, amb informació sobre les rutes i excursions a fer en un medi natural de gran bellesa i amb unes grans vistes. 


A l’equipament s’hi organitzen diferents activitats de divulgació relacionades amb el medi natural i adreçades a apropar el coneixement de l’espai natural a un públic ampli, i a atendre les persones que volen fer esport o gaudir d’una estona de lleure en contacte amb la natura a l’entorn del pantà.


L’accés és per la carretera N-141d, al final del trencall del camí cap al club Nàutic, i l’edifici es troba just al costat de la zona d’accés a les vistes de la torre de l’església de Sant Romà de Sau.

L’horari de l’equipament durant l’estiu és de dilluns a diumenge (llevat dels dimecres) de 10 a 19 hores (fins l'11 de setembre).