dilluns, 29 de juliol del 2019

A la memòria de la Mercè Vila

Aquesta setmana ens ha deixat una de les treballadores més emblemàtiques de Sant Tomàs, la Mercè Vila. Fou una de les persones integrants del primer equip de professionals de l’Associació Sant Tomàs, hi va treballar com a professora i com a treballadora social durant tota la seva trajectòria professional, i s’hi va jubilar després de més de trenta anys. Treballadora incansable, va dedicar la seva vida a ajudar les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. La Mercè sempre estava disposada a oferir la seva ajuda als altres. Tenia una entrega i una disponibilitat total a la seva feina i un enorme esperit de servei. 

La Mercè era una persona molt cristiana i sempre fou respectuosa amb totes les maneres de pensar i les creences. Feia sentir bé a les persones del seu voltant. El seu afany per ajudar els més necessitats la va portar també els darrers anys a col·laborar amb Mans Unides.

Jo tinc un record personal molt viu de la Mercè, de la primera entrevista que la nostra família vam fer amb Sant Tomàs, fa prop de trenta anys. Encara la recordo atenent-nos en aquell petit despatx de les oficines del carrer de la Riera de Vic. La Mercè ens va donar molta confiança a tota la família i alhora ens va ajudar moltíssim en temes pràctics útils per afrontar la situació de la nostra filla. Era amable, s’explicava amb franquesa i alhora t’encomanava el seu optimisme.

També la recordo perquè va ser qui ens va animar a fer-nos socis de Sant Tomàs. Amb la seva senzillesa et demanava reciprocitat. L’entitat ofereix ajuda a les famílies però alhora ella recordava que la implicació de les famílies és necessària per tirar endavant l’entitat entre tots. I li vam fer cas, i fins avui.

Des de Sant Tomàs li agraïm molt la dedicació i tota la seva tasca, que va dur a terme amb gran encert.

Descansa en pau, Mercè!

Antoni Ramírez
President de Sant Tomàs

Escrit publicat a El 9 Nou 29/07/2019