dijous, 18 de juliol del 2019

El projecte Flueix promou el voluntariat ambiental de persones de Sant Tomàs en col·laboració amb l'Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona


El dilluns 15 de juliol Sant Tomàs i l’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA) hem formalitzat el conveni de col·laboració amb el qual persones ateses al Centre Riudeperes col·laboren com a voluntàries en tasques de protecció i recuperació de fauna en finques de custòdia o al Centre Camadoca de conservació de fauna salvatge i educació ambiental, ubicat a  Santa Maria de Merlès, al Berguedà. Entre altres activitats, es durà a terme el projecte Flueix, que va rebre el maig passat un accèssit en la II edició del Premi Girbau "Natura i Societat" que atorga la Fundació Privada Girbau.


El conveni es va signar a les oficines de Sant Tomàs, i per part d’ADEFFA el va firmar la seva presidenta, Marta Vilaró, i per part de Sant Tomàs, el president, Toni Ramírez.

El conveni tindrà una durada de quatre anys, prorrogables si les dues parts hi tenen interès. Les persones de Sant Tomàs podran participar en activitats de sensibilització ambiental i voluntariat ambiental, adaptades a les seves característiques i necessitats. Les activitats es realitzaran dins de projectes de conservació d’hàbitats i espècies d’ADEFFA, en finques de custòdia o al Centre Camadoca.

ADEFFA és una entitat que vetlla per a la defensa i conservació de la fauna i flora autòctona del territori, amb especial incidència en la fauna i flora dels rius, la preservació del medi ambient com a bé social i general. Fa actuacions de conservació com restauració d’hàbitats, cria en captivitat, repoblacions, rescat de fauna, etc.

 

El projecte Flueix té l'objectiu de potenciar les bones pràctiques entre el col·lectiu ramader i restaurar finques en custòdia d’espais protegits a través del voluntariat de persones amb discapacitat o amb problemes d’aprenentatge procedents d’un centre educatiu d’alta complexitat, amb la finalitat de donar accés a activitats a l'hàbitat natural a persones que no en tenen habitualment, tot afavorint el treball amb la natura i aportant estímuls positius. Concretament participaran en aquest projecte a més de les persones ateses per Sant Tomàs també alumnes de l’escola La Sínia de Vic.

La col·laboració amb ADEFFA ja ha començat, i persones voluntàries del Centre Riudeperes van ajudar a plantar herba a sobre d'una escullera construïda per potenciar la presència de rèptils en una finca de custòdia i de passada van poder conèixer la gran tasca que fa aquesta entitat per protegir la natura i el territori.