divendres, 15 de setembre del 2017

Sant Tomàs acull 7 voluntaris europeus durant deu mesos


Aquesta setmana han arribat a Sant Tomàs set voluntaris europeus dins del programa de voluntariat europeu Erasmus +. Aquest matí han rebut la benvinguda a l'entitat per part del president, Toni Ramírez, el director general, Ricard Aceves, la directora de l'Àrea Laboral de les Persones, Tina Gonzàlez i el coordinador del projecte de voluntariat europeu, Raül Torras.

Voluntaris europeus

Es tracta de set joves de Geòrgia, Itàlia, Lituània i Rússia, que durant deu mesos, i amb una dedicació de 35 hores setmanals, faran tasques de suport a l'escola l'Estel, el Club CAR i als Centres Ocupacionals de Manlleu i de Calldetenes.

Toni Ramírez els ha agraït que hagin triat Sant Tomàs per fer el seu voluntariat, i ha remarcat que per l'entitat els voluntaris són una peça clau i molt estimada.

El president ha afirmat que l'estada a Sant Tomàs d'aquests voluntaris d'arreu d'Europa “de ben segur que serà molt enriquidora per a tothom”. Els ha convidat a conèixer l'organització, la comarca i el país, i els ha emplaçat també a participar als actes de celebració dels 50 anys de l'entitat, que acabaran al desembre.

El programa de voluntariat Erasmus + permet a joves d'entre 18 i 30 anys tenir una experiència d'aprenentatge i de desenvolupament professional en alguna entitat acollidora. Sant Tomàs hi va presentar el projecte “Volunteer in Sant Tomàs: very capable people” per acollir aquests voluntaris, i va obtenir la millor valoració del territori català. Va aconseguir una dotació econòmica de 57.208 € de la Unió Europea per fer front al cost de la vida dels voluntaris i per gestionar el projecte.