dimecres, 27 de setembre del 2017

Manifest de Xeisor contra els atacs a la democràcia i a les institucions catalanes

Les entitats que formem part de Xeisor, la xarxa d’entitats d’inserció sociolaboral de les comarques d’Osona i el Ripollès, hem fet públic avui un manifest en rebuig als atacs a la democràcia i a les institucions catalanes que estem patint al nostre país.

Signen el manifest, les entitats de Xeisor, Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO), Associació Tapís, Càritas Diocesana de Vic, Centre Especial de Treball Calandra, Fundació Humanitària Dr. Trueta, Fundació MAP, Osonament, Sambucus i Sant Tomàs.




MANIFEST DE LA XARXA D'ENTITATS D'INSERCIÓ SOCIOLABORAL
DE LES COMARQUES D'OSONA I DEL RIPOLLÈS

Davant de la situació preocupant de retallada de la democràcia que estem vivint arran de l’actuació repressiva desmesurada de l’Estat espanyol contra les institucions catalanes i la ciutadania favorable al dret a decidir, les entitats sotasignades volem manifestar el següent:

  • Expressem la nostra solidaritat amb les institucions catalanes, que representen tot el poble de Catalunya, i exigim que se les respecti.
  • Expressem el nostre compromís amb la democràcia i amb el dret a decidir i reivindiquem el dret del poble de Catalunya a ser consultat sobre el seu futur.
  • Reclamem respecte pels drets i per les llibertats. En especial, denunciem la vulneració d’alguns dels més fonamentals com són la llibertat d’expressió, de reunió, de manifestació o de premsa. 
  • Denunciem la campanya de desprestigi contra la mobilització de la societat catalana favorable al dret a decidir, ja que sempre ha estat pacífica i tot un exemple de civisme i de convivència.

Per tot això, fem una crida a la ciutadania a manifestar-se en totes aquelles convocatòries per defensar públicament les institucions catalanes, la democràcia, i els drets i les llibertats del nostre poble.