dimarts, 30 de juny del 2015

Torna La Somnàmbula: una cursa nocturna, solidària i diferent


 * d’esquerre a dreta: Toni Ramírez, President de Sant Tomàs; Rosa Mari Ramírez, Cantant soprano; Albert Serra, alcalde de Roda de Ter; Aina Arboix, responsable de comunicació de l’Associació Sant Tomàs i Pep Vila, integrant a la Saltamarges. 


·         L’Associació Sant Tomàs amb el suport dels Saltamarges de Roda de Ter organitza la 2ª edició de la Somnàmbula
·         Al inici de la cursa hi haurà la interpretació de l’obra operística la Somnàmbula, nom en què s’ha inspirat la cursa

El proper 10 de juliol l’Associació Sant Tomàs organitza la 2ªedició de la Somnàmbula, una cursa solidària i nocturna que tindrà lloc a Roda de Ter. Un esdeveniment dirigit a tots els “runners” o corredors d’Osona i de tot Catalunya, i també als caminadors. L’entitat vol repetir l'èxit de 600 participants de la darrera edició i seguir amb el toc d'originalitat que aporta l'òpera en directe, per buscar la diferència dins de les múltiples curses que s’estan oferint barrejant esport i cultura.

Una de les novetats d’enguany és que La Somnàmbula puntua a la Copa de nocturnes d’Osona. Una copa formada per 5 curses de 5 entitats que conformen i vetllen per oferir un nou format de curses de muntanya a la comarca durant les nits d’estiu.

La Somnàmbula repetirà recorregut, amb algunes petites variacions. 7km dels quals la meitat són aproximadament d’asfalt i la resta de terra. Es pot consultar al següent enllaç al wikiloc: http://bit.ly/1ForfFr L’organització ha mantingut la intensitat que aporten les escales i els desnivells que permet que els participants, s’ho puguin agafar com una marca personal. Enguany www.dSport.cat faran el control de temps amb xip i també la gestió de les inscripcions a través de la seva web.

Aquest any, els participants a la cursa i els seus acompanyants podran tornar a gaudir d’òpera en directe, un dels trets més diferencials de la Somnàmbula. Però serà al inici de la cursa i de la mà de soprano Rosa Mari Ramírez Abella, que hi col·laborarà de forma totalment desinteressada. La cantant interpretarà en directe alguna de les àrees de l’òpera “La Sonambula” de l’autor italià Bellini, obtenint d’aquesta manera una simbiosi entre esport i cultura. De fet, el nom de la cursa s’inspira en el títol.

“La Somnàmbula” tindrà el punt de trobada a la plaça major de Roda de Ter. A partir de les 20:00h es començaran a entregar els dorsals i l’hora d’arrencada serà a les 21:30h. El preu de les inscripcions és de 9€ els adults i 4€ els menors de 14 anys. El preu inclou una samarreta tècnica de regal patrocinada per l'Obra Social La Caixa, un ressopó i una breu interpretació d’òpera en directe. Les Inscripcions anticipades es podran fer fins al 8 de juliol a: www.santtomas.cat i s’entrarà en un sorteig.

Amb la Somnàmbula l’Associació Sant Tomàs pretén donar-se a conèixer i obtenir finançament per la construcció del nou Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Tris Tras. Aquest, com la majoria de serveis d’atenció precoç, ha tingut un creixement assistencial molt gran. Dels 588 infants que s’hi atenien l’any 2011 s’ha passat als 878 durant l’any 2014, representant un increment de més del 49% en 4 anys.

Aquest augment ha fet necessari la creació d’un local pel CDIAP de Vic però el context econòmic actual i la restricció dels pressupostos públics han anat endarrerint el projecte, fins a convertir-lo en aquests moments en una urgència a causa de la pressió assistencial.

Aquest darrer any el nou equipament s’ha començat a construir en un solar cedit per l’Ajuntament de Vic, just al costat d’on estan ubicats altres serveis de l’entitat, una zona de molt fàcil accés. L’edifici de nova construcció tindrà 840m2 destinats al CDIAP que permetran reduir la pressió assistencial, agilitzar les llistes d’espera dels infants, millorar la qualitat de l’atenció dels infants més vulnerables i de les seves famílies i establir noves modalitats d’intervenció, que les dimensions reduïdes de l’espai actual no ho permeten.

La cursa també vol ser un acte inclusiu, ja que comptarà amb la col·laboració de persones amb discapacitat intel·lectual que ajudaran en l’organització d’aquesta: penjada de cartells, suport en l’entrega de dorsals o l’entrega d’obsequis entre d’altres. Volem demostrar que els persones amb discapacitat són persones amb diferents capacitats, que també donen valor en la nostra societat.

Agrair a l’Ajuntament de Roda de Ter i de Masies de Roda, els Saltamarges de Roda de Ter, a L’Obra Social la Caixa, a la soprano Rosa Mari Ramírez i a les múltiples empreses i entitats que han donat suport en l’esdeveniment i a tots els runners participants!