dijous, 4 de juny del 2015

El servei de vacances del Centre Ocupacional de Manlleu va ser tot un éxit!



Durant el mesos de maig i juny, es va realitzar el servei de vacances del Centre Ocupacional de Manlleu (CO). Del 18 al 20 de maig, 12  usuaris van anar de vacances a Sant Joan de les Abadesses i es van allotjar a l’Alberg Ruta del Ferro. De l’1 al 3 de juny, 19 persones van gaudir d’uns dies a Coma-Ruga i es van allotjar a l’Alberg Santa Maria del Mar.

Aquest any, van ser les mateixes persones, juntament amb les seves famílies els que van decidir anar uns dies de vacances a la muntanya (Sant Joan de les Abadesses) o a la platja (Coma-Ruga). A més, tot el grup va poder planificar i organitzar juntament amb el suport de les educadores com volien que fossin les seves vacances i quines activitats volien dur a terme i amb qui volien compartir habitació. Des del CO s’està treballant per fer aproximacions a través d’un model centrat en la persona i construït sobre les seves preferències i il·lusions amb la finalitat d’implicar a la persona usuària en el funcionament del centre, empoderar-la i fomentar la seva autodeterminació.

Des del CO creiem que l’oci i el temps lliure és una dimensió irrenunciable per a tothom i les persones amb discapacitat intel·lectual també han de poder viure experiències tan plenes i gratificants com les de qualsevol altra persona i per això és necessari que se’ls doni suport per conèixer i tenir tota la informació possible.

Els usuaris participants han gaudit d’una gran varietat d’activitats: visites a llocs d’interès, passejades per l’entorn, compartir instal·lacions, prendre un refresc al bar del poble, sessió de cinema, bany i sol a la platja, etc. El servei de vacances els hi ofereix oportunitats i experiències per participar amb la comunitat.