divendres, 14 de maig del 2010

DINCAT (Discapacitat intel·lectual Catalunya) CRÍTICA QUE ELS RETALLS DEL GOVERN ESPANYOL AFECTIN LES PERSONES DEPENDENTS

El Grup Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya), que agrupa 310 entitats i representa els drets de 30.400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, fa públic el seu desacord amb la retallada –anunciada ahir pel govern espanyol –de la cobertura de la Ley de Autonomía Personal y Atención a las Personas en Situación de Dependencia. L’eliminació de la retroactivitat (el pagament que es rebia pel temps passat entre el reconeixement de la prestació i l’inici efectiu de l’ajut) perjudicarà a una part important del col•lectiu que Dincat defensa.

Igualment, tenim molts dubtes que, donat els problemes i retards en l’aplicació de la llei que hi hagut fins ara, el govern pugui resoldre en sis mesos les noves peticions d’ajuts, tal i com va manifestar ahir el president José Luis Rodríguez Zapatero. Aquesta retallada recau, així doncs, en un dels grups socials més vulnerables. A Catalunya hi ha 42.756 persones amb discapacitat intel·lectual que, abans d’aquest nou paquet de mesures, ja estaven patint, sovint amb especial incidència, els efectes de la crisi econòmica.

Dincat també vol manifestar el seu desacord amb altres de les mesures anunciades, com la no revaloració de les pensions, a excepció de les mínimes i les no contributives, o la disminució de l’ajut a la cooperació internacional al desenvolupament. Dincat reclama a l’executiu espanyol una voluntat ferma i estable per mantenir els compromisos adquirits sobre millores de caire social.

Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya) és fruit de la integració de la Federació APPS, Coordinadora de Tallers i Associació empresarial APPS. A efectes jurídics, la integració serà definitiva el proper 1 de juliol.