dijous, 5 de novembre del 2009

S'UNEIXEN LES DUES PRINCIPALS ENTITATS CATALANES DE DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL


APPS-Federació catalana pro persones amb discapacitat intel·lectual i Coordinadora de Tallers per a persones amb discapacitat psíquica de Catalunya aproven integrar-se en una única entitat.

Les assemblees d’APPS-Federació catalana pro persones amb discapacitat intel·lectual i de Coordinadora de Tallers per a persones amb discapacitat psíquica de Catalunya, reunides en convocatòria extraordinària ahir dimecres, 4 de novembre, van aprovar la integració de totes dues entitats. Aquest és el primer pas d’un procés d’unió que culminarà a finals de gener de 2010, quan APPS i Coordinadora de Tallers esdevinguin una única Federació. En paral·lel, la nova organització sortida d’aquest acord crearà un Grup representatiu del col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Les assemblees celebrades ahir van ratificar l’acord signat dies abans pels presidents d’APPS, Josep Gomis, i de Coordinadora de Tallers, Efrén Carbonell. Tots dos presidents van destacar el moment històric que suposa aquest pas en el camp de la defensa i l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, que sempre s’ha caracteritzat per una forta atomització. Així mateix, tant en Josep Gomis com en Efrén Carbonell van assenyalar que la unió d’ambdues organitzacions permetrà defensar amb més eficàcia el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, i ser més influents socialment i davant les administracions.

La ratificació de l’acord per part de les dues assemblees permetrà treballar a partir d’ara els aspectes concrets de la integració, que està previst que culmini en els primers mesos del proper any 2010. De forma paral·lela, la nova organització inicia ara els treballs per a la constitució d’un Grup que sigui la referència de la discapacitat intel·lectual a Catalunya. A més de la Federació resultant de la integració, el Grup comptarà amb una Associació empresarial i una Federació d’associacions de pares i mares de nens amb discapacitat intel·lectual en edat escolar. Així mateix, una Fundació gestionarà els programes i serveis que ofereixi el Grup.

APPS-Federació catalana pro persones amb discapacitat intel·lectual és una entitat d’iniciativa social, sense afany de lucre. Agrupa a més de 260 organitzacions que treballen en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual. APPS fou declarada d’Utilitat Pública el 1983, i distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 1990. La seva missió és vetllar per la defensa i el ple exercici dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya i de les seves famílies, principalment a través de la representació, promoció, enfortiment i atenció a les entitats que treballen a favor del col·lectiu.

La Coordinadora de Tallers per a persones amb discapacitat psíquica de Catalunya és una associació sense afany de lucre que representa i aglutina el col·lectiu de Centres Ocupacionals, Centres Especials de Treball, Inserció a l’empresa ordinària, habitatge i vida independent per a persones amb discapacitat, majoritàriament, psíquica de Catalunya. La seva finalitat i objectius són la promoció personal i social de les persones amb discapacitat psíquica i la seva integració laboral i social. Distingida amb la Placa Francesc Macià l’any 1991 i la Creu de Sant Jordi l’any 1999. Els seus objectiu bàsics, són: defensar el dret de les persones amb discapacitat psíquica, per sobre de qualsevol altre prioritat o interès, així com la seva promoció personal i social, la seva integració laboral i social, qualitat de vida i independència.