divendres, 6 de novembre del 2009

TAC-OSONA GESTIONARÀ EL BANC D'AJUDES TÈCNIQUES


El passat 1 de juny de 2009 el Consell Comarcal d’Osona i Sant Tomàs van signar un acord de col·laboració en virtut del qual Tac-Osona es faria càrrec del servei de gestió i logística del Banc d’Ajudes Tècniques (BAT) d’Osona.

El BAT neix l’any 2005, a iniciativa dels ajuntaments de Manlleu i Torelló, l’Institut Català de la Salut i la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, com a servei públic de l’Ajuntament de Manlleu i en poc temps va ampliar el seu àmbit d’actuació a tota la comarca sota la responsabilitat del Consell Comarcal d’Osona.

L’objectiu del BAT és assessorar i orientar en situacions de diferents nivells de dependència de persones que es troben al domicili. Aquest treball, que s’engloba dins l’àmbit de les ajudes tècniques, adaptacions ambientals i gestió de rutines, pretén millorar el maneig de persones dependents per part dels cuidadors, promoure l’autonomia i seguretat així com facilitar l’accés a les ajudes tècniques. En els casos que es valori com a necessari, es preveu una cessió temporal i gratuïta d’aquestes ajudes (p.ex.: crosses, llits articulats hospitalaris, cadires de rodes, cadires de dutxa ...)

Amb l’externalització d’aquest servei el BAT pretén ampliar el nombre de usuaris que tenen accés a aquest tipus de prestació.

Per la seva banda Tac-Osona prestarà el servei de gestió i logística obrint-lo a les possibilitats de participació de les persones ateses al Centre Ocupacional; donant-los una ocupació socialment útil i reconeguda i que augmentarà la visibilitat del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual.

Fins a l’actualitat professionals del BAT i del Tac-Osona han treballat conjuntament per tal de coordinar de manera efectiva els esforços d’ambdós dispositius per a la correcta prestació del servei i en la elaboració d’una aplicació informàtica que ha de facilitar aquesta gestió compartida.

A partir del 16 de novembre Tac-Osona començarà a prestar el servei.