dilluns, 9 de novembre del 2009

RIUDEPERES PRESENTA UN ESTUDI A LES 8es JORNADES DE LA COORDINADORA DE CENTRES DE PROFUNDS DE CATALUNYA


El passat 24 d'Octubre, el Centre Riudeperes va presentar, en l'apartat de comunicacions tècniques, un estudi retrospectiu de variables clíniques assistencials i sociosanitàries sobre la població atesa al Centre en el marc de les 8enes Jornades de la Coordinadora de Centres de Profunds de Catalunya. En aquesta edició la temàtica a tractar fou "L'atenció a les persones amb greu discapacitat intel·lectual" i les diferents conferències, ponències i comunicacions van tenir lloc al Gran Hotel Rey Don Jaime, a Castelldefels.


L'estudi, a partir de les variables clíniques, analitza la pèrdua funcional i global i la mortalitat dels usuaris residents de Riudeperes durant els darrers 10 anys. Cris Chirveches i Elisabet Dot, fisioterapeutes del Centre, van presentar els primers resultats obtinguts.


Aquest estudi s’està portant a terme gràcies a la col·laboració de Dr. Josep Mª Aragonès (Neuròleg del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i del Centre Riudeperes), el Dr. Pere Roura (epidemiòleg del CHV), Alícia Brunet (Responsable Higienicosanitària del Centre Riudeperes), Elisabet Dot Canadell (Fisioterapeuta del Centre Riudeperes), Cris Chirveches (Fisioterapeuta del Centre Riudeperes), juntament amb la participació de l’equip mèdic del Centre.