dijous, 18 de febrer del 2021

Xerrada de sensibilització amb la col·laboració d'Espai Viu

El 10 de febrer en Noah va explicar a la seva classe la seva malaltia minoritària de caire neurològic, i des de l'Espai Viu se'l va acompanyar per donar a conèixer de manera conjunta en què l'afecta, que són moltes de les coses del seu dia a dia.

Un dels entorns on en Noah hi passa més hores i amb més persones és l’escola. Un espai on aprèn, juga, parla, corre, manipula, comparteix, sent... un espai on és important que el coneguin tal com és, amb les seves potencialitats i les coses que li costen, perquè d’aquesta manera se’l pugui entendre millor.

Per poder-ho explicar als seus companys i companyes, es va crear un conte on, de forma molt visual, i conjuntament amb objectes, es parla dels aspectes més importants de la malaltia. Es va poder realitzar gràcies a la família, que va treballar a casa el seu conte i va potenciar poder fer aquesta activitat, i gràcies a l’escola, que ho va considerar important i va facilitar-ho tot el possible.

Aquestes accions són petits passos cap a la sensibilització en entorns naturals, potenciant així la inclusió i la diversitat. La resposta dels nens i nenes va ser molt bona i és que sovint, són ells/es mateixos/es que ens mostren que fer-ho és possible.