dimecres, 17 de febrer del 2021

Tac Osona instal·la a Gurb la primera àrea de residus amb control d'accés

Aquest mes de febrer, Tac Osona, l'empresa social de Sant Tomàs, ha instal·lat a la Ronda de Gurb una àrea de residus amb control d'accés, la primera d'aquestes característiques que es porta a terme.


Des de fa més de deu anys, la instal·lació d'àrees de residus, amb tancament perimetral, pavimentació, il·luminació, etc., és un dels serveis que ofereix Tac Osona als municipis de la comarca. Aquestes àrees permeten endreçar les zones de recollida de residus i ajuden a mantenir-les netes, redueixen l’impacte visual dels contenidors i fan més pràctica la recollida selectiva a la ciutadania. Es poden instal·lar tant en zones rurals com urbanes, s'adapten a les necessitats dels municipis i permeten optimitzar temps i recursos.

 

A l'àrea amb control d'accés que s'ha posat a Gurb, que es troba en una zona de pas, només hi pot accedir el veïnat per llençar-hi residus. La novetat que incorpora és que l'accés és digitalitzat, a través de lectors de reconeixement d'empremta dactilar o targeta, perquè així només hi puguin entrar les persones autoritzades. D'aquesta manera s'evita que s’hi puguin llençar deixalles de manera indiscriminada, i es pugui arribar a una situació de desbordament i a embrutar l'espai destinat a la recollida.

En aquesta àrea, com que no hi havia possibilitat de connectar-se a la xarxa elèctrica, s'hi ha instal·lat un panell solar per alimentar la porta i el lector d'accés, el fanal que il·lumina l'espai i la càmera de vigilància amb connexió wifi que envia imatges a l'Ajuntament.


Aquests espais de recollida amb control d'accés són un servei que Tac Osona ofereix a Ajuntaments però també a parcs o a espais naturals i a tot tipus d’empreses que tinguin àrees de recollida, ja que permet tenir-les endreçades i funcionar de manera més eficient.