divendres, 12 de febrer del 2021

Acte virtual del Club CAR amb els germans Tenas, futbolistes professionals

Ahir a la tarda el Club CAR de Sant Tomàs va fer un acte virtual pels seus esportistes de futbol que va tenir dos convidats de luxe: els germans Arnau i Marc Tenas, futbolistes professionals.

Aquesta xerrada es va fer en el marc de la celebracíó del 50è aniversari del Club, que es va complir l'any passat però que a causa de la pandèmia no es va poder celebrar. Aquest any en volem fer la commemoració a través d'una sèrie d’actes virtuals en què convidarem a aportar la seva experiència i a servir-nos de model i d’inspiració a diferents esportistes i artistes.


L'acte d'ahir va ser presentat pel president de Sant Tomàs i representant de les famílies del Club CAR, Antoni Ramírez, i pel vicepresident segon, Joan Casany (en representació del Consell Empresarial d'Osona)..

En la sessió, els futbolistes i els entrenadors dels equips del Club CAR-UE Tona i del Club CAR-AEC Manlleu van poder conèixer de primera mà la trajectòria dels germans Tenas, dos futbolistes professionals nascuts a Vic, bessons de 19 anys, que de ben petits ja jugaven a futbol al Vic Remei i que han acabat essent professionals del seu esport preferit.

Tal com van explicar ells mateixos en la xerrada, en què en tot moment van mostrar una gran simpatia, a tots dos els va fitxar el Futbol Club Barcelona quan tenien 9 anys, però després han tingut trajectòries diferents. L'Arnau Tenas ja es va quedar al Barça des de llavors, i juga de porter del Barça B, i ha anat convocat algun cop amb el primer equip. 

Arnau Tenas. Foto: FC Barcelona

En canvi, en Marc Tenas és davanter de l'Atlètic de Madrid B. En Marc es va trobar que l'any següent de fitxar-lo, el Barça va prescindir d'ell i va tornar a jugar al Vic, on va perseverar practicant el seu esport preferit. Al cap de 4 anys va fitxar pel Cornellà, on s'hi va estar 2 anys, i aleshores es van interessar per ell 3 clubs importants, i va acabar decantant-se per anar a jugar a l'Atlètic de Madrid. Per ell no va ser fàcil haver de marxar lluny de la seva família, amics, nòvia... però la motivació per dedicar-se al que li agrada el va ajudar molt.

Marc Tenas. Foto: Atlètic de Madrid

Va ser molt emocionant i interessant conèixer el seu testimoni i van voler destacar la importància de practicar esport ja que a banda dels beneficis físics i de salut que ens aporta també ens dona uns valors molt bons, de respecte, companyerisme, humilitat, etc. i també és molt positiu per l'oportunitat que representa de tenir relació amb altres persones. 

Agraïm moltíssim a l'Arnau i en Marc la seva gran predisposició a col·laborar amb nosaltres i aportar-nos el seu testimoni tan inspirador pels nostres esportistes i per tothom en general. I els agraïm també el detall de sortejar entre totes les persones participants equipacions i mascaretes dels seus clubs. Moltíssimes gràcies, sou molt grans!!

Si us interessa recuperar la xerrada, l'hem penjat al nostre canal de Youtube, o si ho preferiu la podeu veure a continuació: