divendres, 23 de maig del 2014

L’Associació Sant Tomàs rep la visita dels diputats d'ERC Marta Rovira i Pere Bosch




Sant Tomàs rep la visita dels diputats del grup parlamentari d’Esquerra Republicana, Marta Rovira i Pere Bosch amb la intenció de conèixer l’entitat i al mateix temps conèixer aquells aspectes que preocupen al sector.

La primera part de la visita ha tingut lloc a les instal·lacions situades al c/Sot dels Pradals de Vic, allà el president de l’entitat, Toni Ramírez i, el comitè directiu han donat la benvinguda als diputats i els hi han explicat els serveis i la situació actual de l’entitat. Tot seguit, s’ha celebrat la reunió de treball al Centre Ocupacional de Calldetenes on també s’hi ha afegit representants de l’Associació Sinergrup, de la qual forma part Sant Tomàs. Finalment la comitiva s’ha dirigit a la residència i centre de dia Riudeperes també situada Calldetenes.

L’Associació Sinergrup (Grup d’Entitats amb Sinèrgia Social) és una entitat que agrupa 8 organitzacions d’economia social, sense ànim de lucre, que treballen en l’atenció a col·lectius vulnerables, fonamentalment persones amb discapacitat i trastorns mentals.

Entre les vuit organitzacions, a més de l’Associació Sant Tomàs, hi ha: La Fageda, Fundació Viver de Bell-lloc, Fundació Privada Onada, Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell, Fundació Privada Ginac, Fundació Privada Mas Albornà i Fundació Privada Tallers de Catalunya.

En aquesta reunió els membres de Sinergrup han pogut exposar i repassar la situació actual del sector, compromesa per les successives retallades dels darrers anys als serveis educatius, socials, ocupacionals i laborals. La visita s’ha tancat coneixent les tasques que es desenvolupen al Centre Ocupacional i els seus usuaris.

L’Associació Sant Tomàs i les altres entitats de Sinergrup destaquen la importància de mantenir un diàleg obert amb els principals representants de les diferents forces polítiques, de forma coordinada amb les diverses entitats del Tercer Sector, per tal d’avançar en els drets i l’autonomia de les persones amb discapacitat i especials dificultats, cercant sinèrgies amb el territori i generant noves oportunitats.