divendres, 10 de juliol del 2020

S'engega el projecte "Roda i activa't" per atendre persones de Tac Osona

Aquest mes de juliol s'ha posat en funcionament a Roda de Ter el projecte "Roda i activa't", adreçat a persones de Tac Osona que actualment es troben en situació d'ERTO a causa de la crisi del coronavirus. L'objectiu és oferir-los una atenció des de l'entitat amb activitats lúdiques durant els mesos de juliol i setembre, mentre estan a l'espera de poder reincorporar-se al seu lloc de treball, perquè així puguin recuperar hàbits i rutines i socialitzar-se.

Fa unes setmanes es va demanar a les famílies vinculades a l'empresa social de Sant Tomàs qui estava interessat a formar part del projecte, tenint en compte que les persones han d'arribar al local de Roda de Ter pels seus mitjans. Finalment, s'ha pogut formar un grup de 12 persones de serveis industrials i de la cuina de Sant Tomàs. 


Les sessions del grup són de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 hores, i es fan al local de Roda de Ter que l'any passat la Fundació Antiga Caixa Manlleu ens va cedir a Sant Tomàs. El primer dia des de Tac es va fer l'acompanyament al local amb transport públic. A partir d'aleshores les persones ateses, que són molt autònomes, ja es desplacen pel seu compte i les entrades i sortides s'han adaptat als horaris dels autobusos.

El grup està coordinat per personal tècnic de Tac Osona amb el suport de dues voluntàries europees. Les activitats que s'ofereixen són de caire lúdic com ara caminades diàries, sempre que el temps ho permet, jocs com ara el bingo o sopes de lletres, lectura i comentari de la premsa en format digital, etc. A més, el local té una gran terrassa que també permet fer activitats a l'exterior, com per exemple esmorzar-hi.


El primer dia es va fer una sessió formativa sobre el coronavirus perquè les persones ateses puguin tenir ben presents les mesures de seguretat necessàries recomanades per evitar-ne el contagi (mascareta, distància, rentat de mans...).