dilluns, 16 de setembre del 2019

Pràctiques a l'estranger, una gran experiència per la Bruna

La Bruna Muñoz, alumna d’Eina, el centre de formació i inserció laboral de Sant Tomàs, va acabar el juliol passat una estada de dos mesos de pràctiques laborals a Alemanya, i segons explica ha estat una experiència molt bona i li ha anat molt bé.

La Bruna ha estat fent pràctiques a la residència per a persones amb discapacitat Zum Guten Hirten de la població de Wernigerode, al land de Saxònia-Anhalt.

Valora que aquesta experiència l’ha ajudat “a madurar i a créixer com a persona i a aprendre a fer les feines de casa com cuinar, netejar, etc.”.

Pel que fa a la llengua alemanya, confessa que ha après poc alemany i que l’ha ajudat molt l’eina del traductor del Google.

Pel que fa a les diferències que ha trobat a Alemanya amb l’estil de vida de Catalunya, destaca els horaris dels àpats “que són abans que aquí, ja que a les 12 es dina i a les 6 o les 7 de la tarda es sopa”. També li ha cridat l’atenció que els diumenges “són sagrats ja que està tot tancat i els caps de setmana no treballa ningú”.

Pel que fa a diferències laborals en què s’ha fixat, la Bruna explica que “a la residència on estava jo els treballadors no fitxen al entrar i no porten uniforme”.

El que li ha agradat més de l’estada ha estat conèixer els companys de grup que ha tingut. I si li demanes què podria haver anat millor respon que li hauria agradat tenir més feina i que li donessin una mica més de responsabilitat.

En qualsevol cas, ha estat una gran experiència que la Bruna no dubta a recomanar a tothom!