dijous, 26 de setembre del 2019

14 persones de Sant Tomàs participen en el programa UniversiMÉS de la Universitat de Manresa, amb una beca de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA

14 persones ateses a Sant Tomàs participaran aquest curs en el programa formatiu adreçat a persones amb discapacitat UniversiMÉS, de la Universitat de Manresa-Fundació Universitària del Bages, Ampans, BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

UniversiMÉS arriba aquest any a la quarta edició amb un total de 38 alumnes, 20 dels quals s’incorporen al primer curs. El programa formatiu s’imparteix a Manresa, té una durada de 2 anys i el seu objectiu és doble: integrar les persones amb discapacitat a la comunitat universitària i fer que aquesta sigui més diversa i plural. Els alumnes participants compten amb beques de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA que fan possible tenir la formació gratuïta.



Els 14 alumnes de Sant Tomàs que cursaran a Manresa el programa UniversiMÉS estan vinculats a diferents serveis de l’entitat: el Centre Ocupacional, el centre de formació i inserció laboral Eina i l’empresa social Tac Osona.

Una de les participants al programa, la Cristina Moncau, valora molt positivament poder fer aquesta formació i manifesta que li fa molta il·lusió anar a la universitat: “estic molt contenta d’aquesta oportunitat”. La Cristina es va treure el graduat escolar a l’escola d’adults, ha fet diferents cursos de formació a Eina, i des de l’any 2000 treballa de recepcionista a les oficines de Sant Tomàs. Creu que aquesta formació li servirà per moltes coses: “m’ajudarà a posar-me al dia i a tenir més cultura general” i també valora que li serà útil “tant per la feina com per casa”.

La formació començarà el 3 d’octubre i es farà en sessions quinzenals de 3 hores de durada que s’impartiran a la universitat i que es complementaran amb sortides relacionades amb els temes treballats prèviament a l’aula. Consta de continguts relacionats amb l’actualitat del món i de l’entorn, amb l’economia, la cultura, la creació artística, la salut i la psicologia. El professorat del curs està vinculat a la universitat i compta amb el suport i assessorament de professionals per ajudar-los a adaptar els continguts a les característiques del col·lectiu.

UniversiMÉS es va posar en funcionament l’any 2016 i és el primer programa formatiu de tot l’estat a oferir a persones amb discapacitat l’oportunitat d’integrar-se a la universitat per ampliar els seus coneixements culturals i socials.

Aquest dimecres, 25 de setembre, els alumnes participants van rebre les beques de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA en un acte celebrat a Manresa amb la participació dels estudiants i les seves famílies, del director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, del director de Centre Banca Clients del BBVA a Manresa, Carles Caballero, del president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Jaume Ribera, i del president d’Ampans, Sebastià Catllà.