divendres, 8 de febrer del 2019

Més de 500 persones a la concentració per les persones amb disCapacitat a Vic

Aquest migdia més de 500 persones s’han concentrat a la plaça major de Vic per exigir a les administracions de l’estat i de la Generalitat una resposta immediata a la situació insostenible en què es troben les entitats del tercer sector. 




Durant la concentració representants de les tres entitats, Bernat Prat, vicepresident primer de Sant Tomàs, Evarist Puigivila, president de la Cooperativa Calandra i Alfred Verdaguer, patró de la Fundació Dr. Trueta, han llegit un manifest on han denunciat la congelació i retallada de les tarifes que financen els serveis de les entitats i han reclamat a la Generalitat una actualització d’aquestes. Han posat de manifest que celebren la pujada del Salari Mínim Interprofessional però que necessiten el compliment de la llei de subvencions per part de les Administracions, les quals no han acompanyat la pujada de la dotació pressupostària necessària per fer front a la part que l'administració assumeix del SMI dels treballadors dels CETs amb discapacitat per afavorir la seva inserció laboral. 



L’acte, que ha comptat amb la presència d’Anna Erra, alcaldessa de Vic i en Joan Roca, president del Consell Comarcal, ha finalitzat amb la intervenció de diversos treballadors i treballadores dels Centre Especials de Treball i dels serveis de les tres entitats que han exigit que se’ls escolti i que volen seguir treballant amb totes les garanties.