dijous, 7 de febrer del 2019

Aquest divendres, tots i totes a la concentració per les persones amb disCapacitat!


Aquest divendres es farà a la plaça Major de Vic una concentració per les persones amb discapacitat, convocada per Sant Tomàs, la Fundació Tac Osona, la Fundació Humanitària Dr. Trueta i la Cooperativa Calandra.

Les entitats del sector de la discapacitat hem convocat mobilitzacions en protesta per la manca d'una resposta satisfactòria per part de les administracions de l'estat i de la Generalitat en relació a les nostres demandes per assegurar la nostra continuïtat.

D'una banda, les entitats socials que tenim Centres Especials de Treball (CETs) volem denunciar que l'aplicació de l'increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), que ha passat de 736 a 900 euros, ens pot deixar a en una situació molt crítica, ja que no s'ha acompanyat de la dotació pressupostària necessària per fer front a la part que l'administració assumeix del SMI dels treballadors dels CETs amb discapacitat per afavorir la seva inserció laboral.


A més, també volem denunciar la situació que patim les entitats socials a causa de la congelació i retallada des del 2009 les tarifes amb què la Generalitat finança els nostres serveis, i li reclamem que les actualitzi per poder garantir la qualitat d’atenció a les persones, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions salarials dels i les professionals del sector.

Per tot això, us animem a venir divendres a les 13.30 hores a la plaça Major de Vic, i a fer-ne tant ressò com pugueu a les xarxes socials!

#10anysoblidats #10anysCongelats #SalvemelsCETs