divendres, 21 de desembre del 2018

El llibre “Innovació en procés” del grup JCM recull el testimoni de la Katia, que hi treballa amb el suport d’Eina


La Katia Montoro, de Taradell, va començar a treballar el mes d’abril a l’empresa de Vic E3A Technologies, del grup JCM, que es dedica al muntatge i la logística d’equips electrònics. A finals d’aquest any li han fet una entrevista que ha sortit al llibre “Innovació en procés” que l’empresa ha publicat per obsequiar els seus treballadors. 

La Katia Montoro treballa amb el suport d’Eina, el centre de formació i inserció laboral de Sant Tomàs. En l’entrevista diu que li agrada molt la feina i explica com la va aconseguir. Primer va fer un curs de formació laboral bàsica gairebé de 2 anys a Eina, on va combinar formació teòrica i pràctica. De seguida va tenir clar que el sector laboral que més li agradava era el de muntatge i manipulats de peces.




A partir d’aquí es van demanar pràctiques a l’empresa E3A, que sempre ha col·laborat oferint estades formatives per a alumnes d’Eina, i va començar el seu aprenentatge. Durant les pràctiques la Katia va poder aprendre les diferents feines de muntatge així com adquirir els hàbits laborals necessaris per una contractació. Un cop finalitzades les pràctiques amb èxit, es va incorporar a treballar a E3A, en concret en la producció de comandaments, essent aquesta la seva primera feina als 18 anys.

Aquest és un procés habitual, molts joves que participen als cursos de formació laboral després d’un procés accedeixen a un lloc de treball amb el suport i seguiment d’ Eina. Aquest procés pot ser més llarg o menys, en funció de cada persona i també de les oportunitats de treball que ofereixen les empreses.