dimarts, 11 de desembre del 2018

Sant Tomàs i l’Ajuntament de Vic gestionen de forma conjunta el Centre Cívic de Santa Anna de Vic

Ahir a la tarda es va fer la presentació de la gestió compartida que Sant Tomàs i l’Ajuntament de Vic fan des de finals de novembre de les instal·lacions del Centre Cívic de Santa Anna de Vic, amb l’objectiu d'afavorir la participació en un entorn comunitari i fomentar la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual. 

L'acte de presentació va comptar amb la participació d'Anna Erra, alcaldessa de Vic, Toni Ramírez, president de Sant Tomàs, Montse Ropero, monitora de Sant Tomàs i Quico Domènech, una de les persones ateses a Sant Tomàs. 


L'alcaldessa de Vic va emmarcar aquesta col·laboració en "la voluntat de l'Ajuntament de treballar per una ciutat integradora i cohesionada, que ofereixi oportunitats a tothom". 

El president de Sant Tomàs va agrair la predisposició de l'Ajuntament a col·laborar en aquesta iniciativa pionera que "ajudarà a promoure la nostra participació i inclusió a la comunitat, a contribuir a la satisfacció i felicitat de les persones que atenem i afavorir que millori la valoració i la percepció social que aquestes persones tenen per part de la comunitat". 


Per la seva banda, la monitora Montse Ropero va explicar que Sant Tomàs assumirà la consergeria del centre cívic en tot l’horari d’obertura, amb treballadors i persones ateses. Ropero va destacar que això "ens permetrà interactuar i relacionar-nos amb la gent de les entitats i del barri, som agents actius dins la comunitat" .

Al centre s’hi continuaran fent les activitats que ofereix l’Ajuntament dins de la Carta de Serveis dels Centres Cívics i  les persones ateses per Sant Tomàs participaran en la gestió del dia a dia del centre. Es vol fomentar que les instal·lacions de Santa Anna es converteixin en un espai de trobada, relació i participació amb la ciutadania i, en especial, del veïnat de la zona. 

Es dinamitzaran activitats i projectes compartits amb altres col·lectius o grups amb els quals es comparteixen interessos i es portaran a terme activitats amb encaix a la comunitat o al barri que acull l’equipament i a la ciutat de Vic. 


Aquesta col·laboració en la gestió ha de permetre guanyar en eficiència i eficàcia, tant en benefici del propi barri com de totes les persones i col·lectius als quals s’adreçaran les activitats que s’hi portaran a terme. 

Per Sant Tomàs és una oportunitat d’atendre persones en un espai més proper al seu lloc de residència. Aquestes persones fins ara eren ateses al Centre Ocupacional, a Manlleu o a Calldetenes i des de fa pocs dies tenen com a espai de referència el Centre Cívic de Santa Anna.


Montse Ropero va destacar que això suposa una millora de la qualitat de vida per les persones ateses perquè poden tenir més autonomia. Precisament en Quico va explicar la seva experiència després d'uns dies anant a Santa Anna: "estic més a la vora de casa, i ho agraeixo molt perquè m'estic fent gran; agafo l'autobús per venir a Santa Anna i abans d'entrar faig el cafè aquí al costat".

Les instal·lacions del Centre Cívic de Santa Anna han estat remodelades els darrers mesos. Les obres que s'hi han portat a terme han reformat la sala polivalent, que s'ha ampliat i ha quedat com un espai totalment diàfan, s'han adaptat els serveis, s'ha renovat el magatzem i s’ha condicionat un espai de cuina. L’accés al centre cívic també ha canviat. La porta d'entrada ara és davant de la pista de Santa Anna i no pas pel carrer Tagamanent com fins ara.