dijous, 12 de juliol del 2018

Els participants del projecte “Som-hi” gaudeixen de la Festa Major de Prats de Lluçanès

El passat 25 de juny, el grup “els buscadors”, els integrants de més edat del projecte “Som-hi”, van participar a la Festa Major de Prats de Lluçanès. 


Els actes que se celebraven durant aquell dia estaven relacionats amb les Festes de Sant Joan i els Elois, festes populars que consisteixen en la benedicció dels animals, els quals tot seguit participen en curses de velocitat. Hi participen cavalls, burros i algunes mules, animals que van engalanats per a l’ocasió. El tret de sortida es dona al poble i l’arribada és a dalt a l’ermita de Sant Sebastià, on s’esperen els animals amb impaciència mentre es gaudeix de les vistes i el bon ambient.


Els membres del projecte “Som-hi” van protagonitzar una plena immersió social, ja que no només es van integrar a les festes per la seva presència i participació, sinó que també ho van fer visualment; doncs tots lluïen la samarreta típica que cada any commemorar la festa, la qual gairebé tot el poble portava tal com marca la tradició.



A més, l’Il·lustríssim Senyor Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès, va rebre el grup amb la màxima atenció i amb una molt bona benvinguda. L’experiència va ser molt positiva i es va demanar al grup que tornés sens falta l’any que ve, el grup evidentment hi estarà encantat.