dijous, 12 de juliol de 2018

Els participants del projecte “Som-hi” gaudeixen de la Festa Major de Prats de Lluçanès

El passat 25 de juny, el grup “els buscadors”, els integrants de més edat del projecte “Som-hi”, van participar a la Festa Major de Prats de Lluçanès. 


Els actes que se celebraven durant aquell dia estaven relacionats amb les Festes de Sant Joan i els Elois, festes populars que consisteixen en la benedicció dels animals, els quals tot seguit participen en curses de velocitat. Hi participen cavalls, burros i algunes mules, animals que van engalanats per a l’ocasió. El tret de sortida es dona al poble i l’arribada és a dalt a l’ermita de Sant Sebastià, on s’esperen els animals amb impaciència mentre es gaudeix de les vistes i el bon ambient.


Els membres del projecte “Som-hi” van protagonitzar una plena immersió social, ja que no només es van integrar a les festes per la seva presència i participació, sinó que també ho van fer visualment; doncs tots lluïen la samarreta típica que cada any commemorar la festa, la qual gairebé tot el poble portava tal com marca la tradició.A més, l’Il·lustríssim Senyor Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès, va rebre el grup amb la màxima atenció i amb una molt bona benvinguda. L’experiència va ser molt positiva i es va demanar al grup que tornés sens falta l’any que ve, el grup evidentment hi estarà encantat.