dilluns, 23 de juliol del 2018

546 participants a la cinquena edició de La Somnàmbula

Divendres passat, 20 de juliol, Roda de Ter es va tenyir de groc amb motiu de la cinquena edició de la cursa nocturna solidària La Somnàmbula, que va comptar amb un total de 546 participants, entre corredors (209) i caminadors (337). La cursa solidària s’ha consolidat com una de les cites esportives de l'estiu a la nostra comarca, i ja s’ha celebrat cinc anys consecutius. Cal destacar que en l’organització van col·laborar-hi més de 70 voluntaris.

Les inscripcions a plaça
L'ambient abans de la sortida 
El tret de sortida a càrrec del president de Sant Tomàs

El podi de La Somnàmbula 2018 va ser el següent: en categoria femenina Marta Molist va quedar en primer lloc, amb un temps de 37’01”, Sílvia Roca va arribar en segona posició i Núria Peix va ser tercera. En categoria masculina, el guanyador va ser Marc Tresserra, amb un temps de 28’45”, el segon lloc va ser per Jordi Alsina, i en tercera posició va quedar Nil Gurt.

Podi femení
Podi masculí

En acabar la cursa, la soprano Rosa Mari va interpretar en directe peces de La Somnàmbula, l’òpera de compositor italià Bellini.

La soprano Rosa Mari interpreta La Somnàmbula
Hi havia 3 recorreguts, perquè cadascú pogués trobar el més adequat: Troneres amb 7,3 km d’asfalt i terra pels corredors; Tocatardans amb 4,5 km d’asfalt i terra pels caminadors; i Noctàmbuls amb 4,4 km de circuit d’asfalt, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

546 participants a La Somnàmbula 2018

Com cada any, els beneficis de les inscripcions de la cursa es destinen a algun projecte de Sant Tomàs, i en concret aquest any es dedicaran a fer econòmicament més accessibles les vacances per a les persones amb discapacitat intel·lectual a través del Club CAR, el servei de lleure i esport de Sant Tomàs. 

Entre les persones inscrites per Internet es van fer diferents sortejos de productes cedits per diferents empreses col·laboradores: una panera de productes Bonpreu, cremes Kyrocream, i diferent material esportiu gentilesa d’Esports Base Estel, Fanàtik, Interesport Horitzó i Everest i l’Esportiu.

A banda de la col·laboració dels voluntaris, als quals des de Sant Tomàs volem agrair novament la seva gran ajuda, volem destacar que la cursa va comptar amb el suport dels ajuntaments de Roda de Ter i de les Masies de Roda, de l’Obra Social “la Caixa” i de diverses empreses i entitats de la comarca.