dimarts, 15 de setembre del 2015

El Centre Riudeperes presenta un Pòster al 5è Congrés Internacional de planificació de decisions anticipades i atenció al final de la vida



El 10 de setembre el Centre Riudeperes va presentar un pòster al 5è Congrés Internacional de planificació de decisions anticipades i atenció al final de la vida, organitzat pel ministeri de Salut Alemany.

El Congrés va tenir lloc a Munich del 9 al 12 de setembre. Els autors del pòster presentat són professionals de Riudeperes; Alícia Brunet, Laura Mayenco i Montse Codinachs, conjuntament amb els metges de família del centre; Carles Blay i Núria Camprodon, a més dels professionals de la càtedra de cures pal·liatives de la Universitat de Vic; Cristina Lasmarias Martínez, la qual va presentar-lo al congrés.

El pòster forma part d’un dels 130 que es van presentar i, exposa el cas concret de Riudeperes per la seva particularitat d’atendre a persones amb discapacitat intel·lectual greu. En aquest document s’explica els antecedents i context del centre, l’objectiu del pla de decisions anticipades, els mètodes que s’utilitzen a Riudeperes, els resultats i la conclusió del seu funcionament des de la posada en marxa.

Els autors del pòster van decidir participar al congrés per tal de donar a conèixer la metodologia de treball que Riudeperes està aplicant des del 2013. Una metodologia pionera en centres residencials per a persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya.