dimecres, 14 de gener del 2015

S'acaba la formació de companys de suport impulsada per Eina i Dincat



Aquest passat any 2014 el servei de formació i inserció laboral Eina i Dincat, amb l’objectiu d’impulsar el rol de companys de suport, han realitzat una formació per a professionals d’altres entitats interessades en replicar aquest projecte arreu del territori.

La formació ha tingut un doble objectiu: per una banda compartir els coneixements, les estratègies metodològiques, les activitats didàctiques i l’ús dels materials a fi que cada entitat organitzés i impartís un curs per preparar a futurs companys de suport. Per altra banda, l’assessorament i orientació a les entitats participants en tot aquest procés sobre com els companys de suport poden actuar tant a fora com a dins de les entitats una vegada estiguin formats.

La formació ha estat dividida en quatre sessions compreses entre el març 2014 i aquest mes de gener 2015, on les entitats ja han pogut compartir i valorar, amb la resta, els seus projectes.

Les entitat que han participat en aquesta formació són: ACIDH, Fundació Tallers i el Centre Ocupacional Bogatell de Barcelona, AMPANS de Manresa, Associació Alba de Tàrrega, Fundació Privada Ginac de Valls, FUPAR de Terrassa, Fundació Sta. Teresa del Vendrell i la Fundació Astres de Girona.

Per aquest proper any 2015, i novament conjuntament amb DINCAT, hi ha programada una segona edició d’aquesta formació per continuar treballant per l’objectiu d’extendre aquest nou rol entre les persones amb discapacitat intel·lectual arreu de Catalunya.