dilluns, 7 d’octubre del 2013

Reactivació de la campanya “Prou andròmines al carrer”



Sota el lema “Prou andròmines al carrer”, l’Ajuntament de Vic i VicVerd reactiven la campanya creada el 2010 de conscienciació ciutadana amb l’objectiu d’evitar l’aparició de trastos i andròmines de manera indiscriminada pel carrer. Amb la reactivació de la campanya es pretén fer un recordatori als vigatans i vigatanes de l’existència d’un servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells de que disposa l’Ajuntament de Vic.

Qualsevol persona interessada amb aquest servei municipal ha de trucar el telèfon 93 886 43 00 i concertar data i hora per tal que es faci efectiu el servei totalment gratuït. L’usuari simplement ha de baixar el material a peu de carrer el dia que hagi concertat, evitant sempre deixar els trastos vells al costat dels contenidors. D’aquesta manera, després d’una prèvia selecció, se li dóna un nou ús com a mobles de segona mà.

La campanya, a càrrec de VicVerd, es basa en les accions de distribució de cartells a totes les escales de veïns/es i comunitats, comerços de mobles i electrodomèstics, on s’informa del servei de recollida d’andròmines. A la vegada, en cada àrea de contenidors també s’informarà d’aquest servei municipal gratuït. Quan es detectin trastos abandonats fora del servei concertat de recollida, es col·locarà un adhesiu indicant “Aquí no” i recordant el telèfon del servei gratuït de recollida. Els trastos que estiguin identificats d'aquesta manera no es recolliran de manera immediata per tal de que la ciutadania es pugui conscienciar de l'acció incívica de qui ho ha abandonat.

La campanya té una durada de 6 mesos i s’iniciarà aquest mes d’octubre.

L'any passat es van recollir un total de 247 Tn de residus voluminosos dels carrers de Vic, dels quals un 52% es van recollir fora del servei concertat, situació que es vol corregir amb aquesta campanya