dilluns, 26 de setembre del 2011

L'ASSOCIACIÓ SANT TOMÀS PREVEU REGISTRAR-SE COM AGÈNCIA DE COL·LOCACIÓ

El 21 de juny d’enguany es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’Ordre EMO/123/, de 15 de juny, per la qual es determina el procediment d’autorització i l’activitat de les agències de col·locació a Catalunya.

Mitjançant aquesta autorització, el Departament d’Empresa i Ocupació té com a objectiu millorar els mecanismes d’intermedicació laboral i assegurar que totes aquelles entitats que realitzin aquestes tasques ho facin amb uns requisits mínims que garanteixin la qualitat en el servei als ciutadants. Les entitats podran ser públiques, com els serveis de promoció econòmica municipal, o privades, amb afany de lucre, en el cas d’ETT’s, o sense afany de lucre, com és el cas de l’Associació Sant Tomàs.

Les agències de col·locació tindran les funcions de recerca de feina per les persones i/o per la recol·locació de treballadors afectats en processos de reestructuracions empresarials. 

Registrar-se com a agència de col·locació permetrà al servei de formació i inserció laboral Eina, gestionar ofertes de treball i sol·licituds d’ocupació de tot el territori estatal. Es podrà valorar els perfils laborals, aptituds, coneixements i qualificació professional de les persones en recerca d’ocupació i els requeriments i característiques dels llocs de treball oferts. També es podran desenvolupar actuacions relacionades amb la recerca d’ocupació, tals com orientació i informació professional, i la selecció de personal.