dimecres, 23 de març del 2011

VICVERD FA BALANÇ DEL MANTENIMENT DE LES ZONES VERDES DE VIC DES DE LA SEVA POSADA EN MARXA


VicVerd es va crear ara fa 9 mesos després que Tac-Osona fos l’adjudicatari del concurs públic convocat per l’Ajuntament de Vic amb l’objectiu de crear una empresa de capital mixte.

VicVerd és el responsable del manteniment de la totalitat de les zones enjardinades del municipi i la recollida del vidre, el cartró i les andròmines de Vic.

Avui l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, acompanyat del regidor de Serveis, Toni Serrat, i el director general de Sant Tomàs, Ricard Aceves han fet una valoració de la tasca realitzada al capdavant del manteniment dels jardins i zones verdes de la ciutat i del servei de recollida.

L’alcalde ha posat de relleu que ‘es dóna un millor servei a la ciutat amb gent amb una gran capacitat per a la jardineria’ i que al mateix temps ‘oferim la possibilitat a les persones amb discapacitat intel·lectual de ser autosuficients’. El regidor de Serveis, Toni Serrat, ha volgut destacar ‘el gran equip humà que té VicVerd amb gent molt capaç’ i també ha manifestat que des de l’Ajuntament de Vic ‘es vol contribuir a l’atur 0 dins aquest col·lectiu’.

Aceves, per la seva part, ha explicat que el TAC Osona va ser l’adjudicatari del primer concurs de jardineria ara fa 15 anys i que tot just fa un any ‘varem guanyar el concurs per crear una empresa mixta que dóna feina a 30 persones i que compta amb una flota de 7 vehicles i un ampli parc de maquinària’.


VicVerd getiona i conserva:
- 649.512 m2 de praderies
- 121.772 m2 de gespes amb sistema de reg
- 83.351 m2 de saulons
- 1.811 m2 de graves
- 8.755 m2 de zones amb plantes i arbusts
- 21.811 arbres

Joan Redorta, responsable de la recollida de vidre, cartró i andròmines de VicVerd i també president de Càrites Diocesana, ha explicat que des d’aquest servei es realitza la neteja de l’entorn dels contenidors per ‘reaprofitar els materials voluminosos com per exemple els mobles i tornar-los a la societat a través de la seva restauració i reaprofitament’ per així alleugerir tot el rebuig que va a parar als abocadors. Redorta ha parlat de 15.000 o 20.000 quilos menys a l’any.