dijous, 17 de març del 2011

L'ASSOCIACIÓ SANT TOMÀS I L'ESCOLA D'ART I SUPERIOR DE DISSENY DE VIC COL·LABOREN EN UN PROJECTE INTERDISCIPLINARI



Durant el primer trimestre d’aquest any, els alumnes del segon curs d’estudis superiors de disseny gràfic de l’Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic, tenien un encàrrec: elaborar un projecte en què a través d’un objecte es representés la missió, visió, valors de Sant Tomàs. Aquest objecte havia de ser un obsequi per a famílies, amics i col·laboradors de l’entitat, que transmetés la missió i valors de l’Associació i que pogués ser realitzat per als usuaris dels diferents serveis de Sant Tomàs.
La col·laboració es va concretar en una primera reunió, en què van assistir Abel Fontanet,  director de l’Àrea Social i Educativa de Sant Tomàs; Ramon Ricart, director de l'Escola, i Ferran Blancafort, professor de l’assignatura.  Des de l’escola volien plantejar un cas pràctic  als alumnes, perquè hi treballessin a fi de desenvolupar-ne un producte.  Aquest cas pràctic va ser l’Associació Sant Tomàs, que marcaria la línia de treball que els alumnes havien de seguir per poder realitzar el projecte. L’encàrrec, fet per l’Associació, permetia que els alumnes poguessin treballar  en les competències de l’assignatura:
- Experimentar la relació entre les diferents disciplines del disseny.
- Practicar amb el treball en equips multidisciplinaris de disseny.
En una sessió de classe de l’assignatura, el director de l’Àrea Social i Educativa de Sant Tomàs va presentar als alumnes l’encàrrec de Sant Tomàs. Per facilitar-los  la tasca, els va explicar la finalitat d’aquesta Associació, la història, els diferents serveis i els objectius com a entitat. També se’ls va proporcionar tota mena de documentació explicativa: tríptic corporatiu, tríptics del serveis, el pla estratègic, llibre del  40è aniversari, pàgina web i bloc de Sant Tomàs. Seguidament,  se’ls van aclarir els dubtes i es van concretar diferents aspectes que tenien a veure amb la població atesa, amb les seves fortaleses i febleses, amb la ubicació física dels diferents serveis o projectes de futur.
Després de treballar-hi durant uns quants mesos, al desembre, els alumnes van fer la presentació dels  disset projectes realitzats. Cadascun dels alumnes va explicar els conceptes en què estava basada la seva proposta, els materials utilitzats i els objectius. Podeu veure’n el resultat prement aquí
Aquest projecte, ha permès als alumnes desenvolupar-se en un cas real on intervé tant el disseny gràfic, com el disseny del producte: han creat un element representatiu de Sant Tomàs. Els treballs presentats han estat tan bons i originals, que no es descarta utilitzar alguna idea en un futur. Des de l’Associació es felicita els alumnes del  segon curs d’estudis superiors de disseny gràfic de l’Escola perquè han sabut plasmar, de la millor manera, la idea que se’ls va demanar.