dissabte, 16 d’octubre del 2010

L’ASSOCIACIÓ SANT TOMÀS RECONEGUDA COM A ENTITAT INTEGRADORA ALS PREMIS CECOT


L’Associació Sant Tomàs - Parmo va rebre el Reconeixement al Progrés Empresarial CECOT 2010 en la categoria d’entitat integradora en el marc de la 16a Nit de l’Empresari.

Sant Tomàs va rebre de mans del Molt Honorable Sr. José Montilla, president de la Generalitat el Premi Fundació Institut Industrial i Comercial a l’entitat integradora. El guardó, que es concedia per primer cop, té com a objectiu reconèixer el foment de la tasca d’inserció laboral de col•lectius amb especials dificultats. Juntament amb Sant Tomàs van rebre el reconeixement CECOT 11 empreses o entitats catalanes més, que al llarg de l’últim any s’han distingit per la seva contribució al desenvolupament del teixit empresarial i social català.

Les 11 empreses o entitats també reconegudes són: LÉKUÉ com a empresa més internacional, BYE BYE PELOS com a comerç i servei més dinàmic; CONSTURCCIONS BALDÓ, SA a la formació i gestió de talent; OPTIMA RENOVABLES, SL com a empresa 2.0; HIDROTEC SANEJAMENT, SL com a la millor jove iniciativa empresarial; L’AJUNTAMENT DE SANT CUGAT DEL VALLÈS com a millors pràctiques de l’administració pública; Sr. CÉSAR ALIERTA, president executiu de Telefònica com a personalitat; COMERTIA com a Associació; QUINTA DE SALUT L’ALIANÇA, MPS com a empresa centenària; EXCLUSIVAS EGARA, SA com a 12è Premi a la creació de valor social - Unnim, i COPCISA, SA com a 11è Premi Egarsat a l’actuació en prevenció de riscos laborals.

Els premis es van entregar durant la 16a Nit de l’Empresari que aquest any va rebre el nom de La Nit.Cat - Nous Paradigmes en motiu de l’especial context econòmic actual, caracteritzat pel canvi. L’acte, presentat pel periodista Xavi Coral, es va organitzar per recalcar la importància del fet que les empreses i les entitats desenvolupin les màximes capacitats per competir a nivell global i que per això, és essencial aprendre a treballar en col•laboració amb tercers i fer xarxa, en un món on les tecnologies de la informació, i en general tot el desenvolupament 2.0, jugaran un paper cabdal.

Les empreses o entitats guardonades van ser seleccionades el 23 de setembre per un jurat format per 25 representants d’entitats públiques i privades vinculades amb la temàtica de cada reconeixement. Aquesta era la primera edició que incorporava un reconeixement a les entitats integradores.

l’Associació Sant Tomàs ho ha estat pel seu compromís social i les iniciatives d’inserció laboral de col•lectius que pateixen discriminacions i/o desigualtats en el seu accés al mercat laboral, promogudes per l’entitat. Així és com l’organització definia Sant Tomàs: “Entitat emblemàtica de la comarca d’Osona, que des dels seus inicis, fa més de 40 anys, ha realitzat una tasca continuada en favor de les persones amb discapacitat intel•lectual. Tant si considerem la xifres (més de 1100 persones ateses, més de 2000 socis, més de 500 treballadors dels quals 192 són persones amb discapacitat, més de 80 persones amb discapacitat intel•lectual integrades treballant en empreses de la comarca i 13 milions de pressupost) com el model de gestió i atenció a la persona arribem a una conclusió: el model Sant Tomàs és un model d’excel•lència.”