divendres, 8 d’octubre del 2021

L'antiga llar de jubilats de Sant Hipòlit entra en funcionament com a Centre Ocupacional de Sant Tomàs

Aquest mes de setembre ha entrat en funcionament l’antiga llar de jubilats de Sant Hipòlit de Voltregà com a Centre Ocupacional de Sant Tomàs, fruit del conveni signat el passat mes de gener.

L’espai, que va iniciar l’activitat el passat 1 de setembre, atén actualment a vuit persones de la zona del Voltreganès i rodalies. Fins ara, set d’aquestes estaven ateses al Centre Ocupacional de Calldetenes i Manlleu i una s’ha incorporat directament al nou espai.

La proximitat del local amb el seu domicili i amb l’entorn comunitari, permet afavorir l’autonomia de les persones, promoure la seva participació a la comunitat i en les activitats del dia a dia del municipi, així com fomentar la inclusió d’aquestes persones en el territori i en l’entorn més proper.


Ahir el matí es va fer una visita institucional en la qual hi ha assistit l’alcalde de Sant Hipòlit, Gerard Sancho, el president de Sant Tomàs, Joan Casany, i el vocal de la junta i el patronat de Sant Tomàs, Jordi Sala.

Durant la visita van poder veure com l’espai s’ha omplert de vida i ja s’hi desenvolupen tota classe d’activitats com el ioga, activitats d’art, de jardineria i teràpia amb gossos, entre d’altres. També es porten a terme activitats amb la comunitat com les caminades pel poble i les sortides a la biblioteca municipal. En la mesura que les restriccions sanitàries ho permetin, les activitats amb la comunitat s’aniran ampliant.




Tant Sant Tomàs com el consistori fan una valoració molt positiva de l’entrada en funcionament de l’espai i del que això suposa per la inclusió d’aquestes persones a la comunitat i en la millora del seu benestar. Des de Sant Tomàs agraeixen a l’Ajuntament la cessió d’aquest local i la bona predisposició del consistori per tirar endavant aquest projecte. Per la seva part, l’alcalde de Sant Hipòlit ressalta l’oportunitat que suposa per les persones del Voltreganès poder ser ateses més a prop de l’entorn que ja coneixen i afavorir-ne, així, la seva inclusió.



El local és molt lluminós i ampli i permet realitzar-hi tota classe d’activitats; a més compta amb aula d'informàtica, jardí exterior i pistes de petanca.

En el context actual de pandèmia per la COVID-19 és molt positiu poder comptar amb punts com aquest que permetin l’atenció amb grups reduïts.