dimecres, 13 de gener del 2021

Calandra, Cuidem Lluçanès i Tac Osona s’alien per combatre la Covid-19

Les tres empreses de l’economia social i solidària aconsegueixen una subvenció per un projecte conjunt de desinfecció professional especialitzada


La Cooperativa Calandra, Cuidem Lluçanès SCCL i la Fundació Tac Osona s’han unit per crear un projecte conjunt de desinfecció professional especialitzada per combatre la Covid-19, pel qual van aconseguir a finals de l’any passat una subvenció de la Sub-direcció General d'Economia Social, Tercer Sector i les Cooperatives del Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Les tres empreses osonenques treballen en el marc de l’economia social i solidària oferint diferents serveis, entre els quals tenen en comú el treball en la neteja i la desinfecció. Arran de la crisi de la Covid-19 totes tres es van adaptar i especialitzar de forma ràpida per continuar oferint el seus serveis de neteja en bugaderia, establiments, espais comunitaris, empreses, domicilis, allotjaments...

Per anar un pas més enllà i donar resposta a les necessitats del territori van decidir aliar-se i cooperar per oferir conjuntament serveis de desinfecció especialitzada per combatre la Covid-19, buscant la màxima eficiència possible i la viabilitat econòmica. A més, amb el projecte es pretén mantenir els llocs de treball actuals i generar noves contractacions. 


La subvenció obtinguda per part de la Generalitat permetrà tirar endavant el projecte, que contempla diferents actuacions. D’una banda, s’ha dissenyat conjuntament un programa de formació, que contempla càpsules formatives genèriques i específiques, per aconseguir que les persones treballadores de les tres entitats obtinguin el coneixement i les capacitats necessàries per a les tasques de desinfecció.

D’altra banda, també es preveu fer compres d’equips de protecció individual (EPIs) per la prestació dels serveis, cosa que ha de permetre garantir una menor exposició als riscos per part del personal de neteja i desinfecció.

Una altra acció ha estat adaptar els protocols per a totes les empreses, entitats i clients. Cada protocol contempla de manera específica l’entorn on es desplega el servei de neteja i desinfecció, i l’acompanyament a l'empresa en la seva implantació.

Les tres empreses s’acreditaran i certificaran en tots aquells registres necessaris per tal d’oferir les màximes garanties a les seves empreses clients. Així aquestes tindran la tranquil·litat que estaran complint tots els requisits de seguretat necessaris i podran mantenir la confiança dels seus clients i continuar amb la seva activitat habitual.


Calandra és una bugaderia industrial de Vic que ofereix un servei integral de neteja de roba, des de la recollida fins l’entrega en mà. Proporciona llocs de treball a persones amb discapacitat. 

Cuidem Lluçanès SCCL té la missió de cuidar les persones i donar serveis al territori. En concret, ofereix serveis d'atenció domiciliària i acompanyament a persones i organitzacions, serveis de càtering per a persones grans i amb necessitats especials, formacions i dinamitzacions de grups i la neteja i la desinfecció de diferents serveis ( particulars, empreses i entitats). 

Tac Osona és l’empresa social de Sant Tomàs, que es dedica a la prestació de serveis a empreses i administracions (serveis industrials, jardineria, cuina, neteja) i ocupa a persones amb discapacitat intel·lectual. 

La subvenció concedida és en el marc de la convocatòria del Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya de la línia 2, Mesures de suport a projectes singulars per a la reactivació socioeconòmica Covid-19 per a empreses cooperatives, en el marc del pla de xoc del Decret llei 16/2020, de 5 de maig, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència. ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la Covid-19.