dilluns, 28 de maig del 2018

Col·laboració d’Eina amb el Mòdul d’Integració Social de l’Institut Antoni Pous

Eina, el centre de formació i inserció laboral de Sant Tomàs, ha estat col·laborant durant els mesos d’abril i maig amb el Mòdul d’Integració social de l’IES Antoni Pous de Manlleu.

Per una banda, un grup de 10 persones d’Eina va anar a l’institut a explicar la seva experiència en el servei i els diferents itineraris que s’hi poden seguir. Van explicar les accions formatives i les seves experiències fent pràctiques en diferents empreses de la comarca, i què significa per ells i elles la inserció laboral. També van explicar la metodologia del treball amb suport i què els hi aporta.


En la segona sessió de col·laboració, una de les professionals del servei, la Ivana Vilademunt, va fer una exposició on explicava la relació que Eina té amb les empreses i quines actuacions es fan conjuntament. En aquest sentit, es va centrar en exemplificar un hipotètic lloc de treball perquè els alumnes del mòdul fossin capaços de pensar quines eren les competències que havien de complir les futures persones candidates a aquesta oferta. D’aquesta manera tenien uns dies per pensar possibles activitats i metodologies per treballar aquestes competències i preparar activitats relacionades pel grup d’Eina.

L’11 de maig passat es va fer l'última sessió conjunta, on un grup de persones d’Eina van realitzar les diferents activitats que els alumnes del mòdul havien preparat per treballar competències com: organització, iniciativa, autonomia, adaptabilitat o responsabilitat, entre d’altres. La jornada va acabar amb un berenar entre els dos grups.

Ha estat una primera experiència molt valorada per totes les parts.