divendres, 12 de maig del 2017

Sant Tomàs i l'Associació Sala Puigverd treballen conjuntament en el projecte Sit Up

L'Associació Sala Puigverd i Sant Tomàs estan treballant conjuntament en el projecte Sit Up que busca millorar i prevenir futurs problemes de salut entre els nens i nenes de primària d'Osona.

Es tracta d’una alça reposapeus regulable en amplada i alçada, plegable i que s'adapta a qualsevol cadira de quatre potes. El projecte, però, va més enllà i busca una transformació social real; l’objectiu és que els nens i les nenes prenguin consciència de la importància d’estar ben asseguts i trobin en l’alça una eina que els ajudi a resoldre aquesta mancança de mobiliari.


Cal destacar que l’alumnat de primària està assegut un total d’entre 400 i 800 hores cada curs, i un 15% d’aquests no toca mai de peus a terra, a causa de la uniformitat del mobiliari que no té en compte les diferencies d’estatura que es donen en aquesta etapa escolar.

Les alces Sit Up no només les munten i encaixen persones usuàries del Centre Ocupacional de Sant Tomàs, sinó que també seran aquestes les encarregades d’explicar als alumnes de les escoles de la comarca les maneres saludables de seure. A partir d'aquí es busca empoderar els nens i que ells mateixos siguin capaços de detectar si estan ben asseguts o no, i s’autoprescriguin l'alça.


A més, la persona usuària del Centre Ocupacional serà l’encarregada d’instal·lar el reposapeus a la cadira de l'alumne que així ho demani.

El projecte, iniciat el 2016 per l'Associació Sala Puigverd, està reconegut pel Departament de Salut, pel Departament d'Educació, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Els beneficis econòmics del projecte es destinaran a pagar unitats de tractament per a nens i nenes amb lesió neurològica atesos a l’Associació Sala Puigverd de Castellar del Vallès.

Podreu trobar més informació en el vídeo següent del minut 1.21 al minut 2.12 on hi veureu imatges del Centre Ocupacional.