divendres, 10 de març del 2017

Persones usuàries del Centre Ocupacional fan voluntariat destinat a produir aliments pel Sarró de Manlleu

Cada dimecres ajuden a cultivar la superfície destinada a produir verdures fresques pel Banc d'aliments als horts de Can Sanglas de Manlleu


L’Associació Sant Tomàs ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Manlleu per tal que persones usuàries de la nostra entitat puguin ajudar a conrear la superfície dels horts de Can Sanglas destinada a produir aliments pel Sarró, el Banc d'aliments de Manlleu.

La col·laboració serà setmanal i consistirà en què un grup de 8 persones del centre Ocupacional Sant Tomàs, amb el suport d’una professional, es desplaçaran cada dimecres de 10 a 12 hores per ajudar a les tasques d’hort que siguin necessàries depenent de les diferents èpoques de l’any. Aquesta col·laboració es farà tot l’any excepte a l’agost, mes de vacances al Centre Ocupacional.



El projecte de voluntariat ambiental en l’àmbit de l’horticultura ecològica destinat a produir verdures fresques pel Sarró es va iniciar l’abril de l’any passat i compta amb diverses persones voluntàries (jubilats, persones a l’atur, persones usuàries del mateix banc d’aliments...).  Es van habilitar tres terrenys públics amb una superfície total de 450 m2 i durant el primer any de funcionament ha produït prop d’una tona de verdures fresques pel Sarró. El terreny més gran cultivat (285 m2) era el situat als horts de Can Sanglas, i atès l’èxit del projecte actualment ja té el doble de superfície.